Avontuurlijke Huaorani kajak Amazone tour! - Vanaf $1550 pp

Huaorani Amazon tour canoe experience

Korte reisbeschrijving:
Dag 1: Tena – Nushino Rivier – Dayuno
Dag 2: Nushino Rivier – Kajakken – Kamperen in het Amazone Regenwoud
Dag 3: Nushino Rivier – Kajakken door het Amazone Regenwoud– Kamperen
Dag 4: Nushino Rivier – Kajakken – Kamperen (Gamataon)
Dag 5: Wandelen – Kajakken – Kamperen (Gamataon)
Dag 6: Nushino Rivier – Kano– Kamperen
Dag 7: Nushino Rivier – Kano – Tena

Avontuurlijke Huaorani kajak Amazone tour! – Vanaf $1550 $1550 p.p.

Huaorani or Waorani hunter in Amazon EcuadorTijdens deze bijzondere en avontuurlijke Amazone tour zul je al peddelend per kayak de Nushino Rivier afdalen en per kano weer terug varen. Dit gedeelte van het Amazone regenwoud is het leefgebied van de inheemse Huaorani gemeenschap. Het gebied heeft haar eigen wetten en autonome status die niet alleen zorgen voor de bescherming van de Huaorani cultuur, maar ook voor de bescherming van de kwetsbare ecosystemen in het regenwoud. Tijdens deze 7 daagse tour zul je daarnaast tot de rand van het unieke Nationale Park Yasuni varen.

Het leefgebied van de Huaorani strekt zich uit tot diep in dit Yasuni reservaat, één van de meest biodiverse plekken ter wereld! In dit deel van het regenwoud leven nog tenminste twee Huaorani gemeenschappen volledig geïsoleerd van de buitenwereld. De Taromenanes en Tagairis gemeenschappen hebben er vrijwillig voor gekozen om geen contact te hebben met de westerse beschaving en deze keuze wordt door de Ecuadoriaanse wet beschermd.
Je gids tijdens deze bijzondere Amazone tour groeide op in een Huaorani gemeenschap en zal je onderweg alles over de Huaorani geschiedenis en leefgewoonten vertellen.

.

Uitgebreidde beschrijving van deze Amazone tour:

Huaorani Amazon Tour mapDag 1: Tena – auto – Nushino Rivier – kajakken – Dayuno
Deze Amazone tour start in Tena en na het ontmoeten van je gids rijden jullie in ongeveer twee uur door het achterland van Ecuador naar een brug over de Nushino Rivier.
Bij aankomst zal de gids uitleg geven over het gebruik van de speciale met lucht gevulde kajak en over onze vaarroute van vandaag. Terwijl je met z’n tweeën in de kajak stroomafwaards peddelt zullen de gids en zijn assistent in een kano achter jullie aan varen. Deze kano heeft een buitenboord motor voor noodgevallen en ook om de laatste twee dagen weer terug stroomopwaarts de Nushino Rivier op te varen.
Inclusief enkele korte stops en afhankelijk van de stroming van de rivier zul je vandaag in ongeveer vier uur naar de Dayuno gemeenschap varen.
Na onze kennismaking met de Huaorani van de Dayuno gemeenschap en het opzetten van onze tenten heb je tijd om de omgeving te verkennen.
Als de zon onder is, de vogels gaan slapen en het nachtleven in het oerwoud ontwaakt, is het tijd voor diner en een goede nachtrust.

Paddle in kayak through Amazon RainforestDag 2: Nushino Rivier – Kajakken – Kamperen in het Amazone Regenwoud
Na het ontbijt is het tijd om ons kamp op te breken en afscheid te nemen van de Huaorani families. Onze kajak tocht gaat verder stroomafwaarts over de Nushino Rivier. Dankzij het varen zonder buitenboordmotor worden flora en fauna onderweg veel minder verstoord.
Als je al peddelend je ogen en oren goed openhoudt kun je onderweg verschillende vogels en andere diersoorten spotten. Je zult vooral veel watervogels zien, maar het is ook mogelijk verschillende zoogdieren te spotten die naar de rivier komen om te drinken, slangen die in het kreupelhout slapen en zelfs papagaaien en apen die hoog vanuit de bomen op ons neerkijken!
Onze lunch van vandaag is een picknick aan de oever van de rivier.
De locatie van onze kampeerplek voor vanavond hangt af van de sterkte van de stroming van de rivier hoe snel we peddelen.

Whooler Monkey in the AmazonDag 3: Nushino Rivier – Kajakken door het Amazone Regenwoud– Kamperen
Na een goede nachtrust en stevig ontbijt op onze geimproviseerde camping, is het weer tijd om alles op te ruimen en in de kano te laden.
Voordat je in de kajak stapt zal de gids weer een korte uitleg geven over de route en stromingen van de rivier. Dan gaat de avontuurlijke tocht verder stroomafwaarts en met elke slag van je peddel vaar je dieper het regenwoud en Huaorani gebied in.
Onderweg zul je verschillende Huaorani gehuchten zien en er ook enkele bezoeken. Met de hulp van je gids zullen de bewoners uitleggen over hun cultuur en hoe zij al eeuwenlang in symbiose met het omringende oerwoud leven.
Vanavond slapen we weer op een nieuwe plek aan de oever van de Nushino Rivier.
Het is een bijzondere ervaring om in een tent in het oerwoud te slapen, zonder kunstmatige bronnen van licht en geluid om je heen. Met alleen het stof van de tent tussen jou en het nachtleven in de jungle, zul je in slaap worden ‘gezongen’ door de velen verschillende oerwoudgeluiden.

Heron in Amazon RainforestDag 4: Nushino Rivier – Kajakken – Kamperen (Gamataon)
Ook vandaag zullen we weer verder stroomafwaarts peddelen, steeds verder weg van de Westerse beschaving. Vergeet niet om regelmatig je peddel even stil te houden om naar de geluiden om je heen te luisteren. Het kabbelen van de rivier, de wind die door de bomen ruist, zoemende insecten, zingende vogels en misschien zelfs de schreeuw van een brulaap of jaguar! Het gebied waar we doorheen varen is het leefgebied van vele verschillende diersoorten, inclusief de jaguar. Ondanks dat het moeilijk zal worden om deze krachtige, behendige, maar ook schuwe katachtige in het wild te spotten, is het niet onmogelijk…
Vanavond zullen we aan de rand van één van de grotere Huaorani nederzettingen, het dorpje Gamataon slapen. Na het opzetten van onze tenten kunnen we eventueel met de Huaorani mee eten en zullen zij ons ook vereren met het opvoeren van één van hun traditionele dansen.

Huaorani camp at nightDag 5: Wandelen – Kajakken – Kamperen (Gamataon)
Na vier dagen kajakken en het ‘feestje’ van afgelopen avond, kun je er vandaag voor kiezen om eens goed de benen te strekken. Een mooie wandeling brengt je naar een afgelegen waterval voor een verfrissende ‘oerwoud douche’. Tijdens deze wandeling zal ook een lokale bewoner van Gamataon als gids meegaan en zal hij meer uitleggen over het dagelijkse leven in het oerwoud. Hij zal je o.a. uitleggen hoe de Huaorani leven mét en van alles wat het oerwoud hen te bieden heeft. Je zult vandaag leren hoe de flora en fauna in de Amazone zorgen voor bouwmaterialen, medicijnen en voedsel en kunt daarnaast ook zelf je handigheid met een echte speer en blaaspijp testen.
Voor de meer ervaren kajakkers die nog geen vermoeide armen hebben is het vandaag ook mogelijk om nog verder de Nushino Rivier af te dalen tot waar deze samenkomt met de Curaray Rivier. Dit afgelegen gebied ligt aan de rand van het bekende Nationaal Park Yasuni.
Vanavond slapen we weer aan de rand van Gamataon en kunnen we in overleg met de gids eventueel een korte avondwandeling door de omgeving maken. Tijdens deze wandeling zul je een beter idee krijgen van het nachtleven in het oerwoud.

Huaorani preparing foodDag 6: Nushino Rivier – Kano – Kamperen
Na ons afscheid van de Huaorani in Gamataon zullen we vandaag met z’n allen in de kano stappen. Het is helaas alweer tijd om met de motor terug stroomopwaarts in de richting van de westerse beschaving te varen. Maar nog niet getreurd, ook vandaag zijn er nog genoeg mogelijkheden om wildlife te spotten, zeker omdat je nu extra hulp krijgt van de ervaren gids. Terwijl de gids meer vertelt over de rijke fauna in het regenwoud zal hij je ook laten zien waar je op moet letten om (verborgen) wildlife te kunnen spotten.
Afhankelijk van de sterkte van de stroming in de Nushino Rivier is het ongeveer 4 tot 5 uur varen naar onze nieuwe kampgrond voor vanavond.
Na aankomst en het opzetten van onze tenten is er vrije tijd voor een korte wandeling door de omgeving, om een duik in de rivier te nemen, om te vissen en/of om een kampvuurtje te maken op het strand van de rivier.

Parrot in Amazon RainforestDag 7: Nushino Rivier – Kanoo – Tena
Na ons laatste ontbijt in het Amazone Regenwoud ruimen we ons kamp en de overblijfselen van ons kampvuur op. We laden alles in onze kanoo en laten niets anders achter dan onze (voet)sporen.
Het is nog ongeveer twee uur stroomopwaarts varen tot we weer bij de brug over de Nushino Rivier aankomen. Vanaf deze brug is het ongeveer twee uur in auto naar Tena.
Einde van onze services.

Let op: Vanwege de unieke locatie en bijzondere omstandigheden waaronder deze tour wordt uitgevoerd, behouden ARA (Adventure River Amazonas) en Fairtravel4u zich het recht om het tourschema aan te passen of zelfs af te zeggen wanneer extreme, onvoorziene lokale omstandigheden, waaronder extreem slecht weer, dit vereisen. We zullen in deze extreme gevallen altijd in overleg met onze klanten handelen en samen naar eventuele alternatieven zoeken.

Inclusief in deze Amazone Tour:
‐ 6 Nachten in tenten, inclusief het gebruik van slaapmatjes en slaapzakken.
‐ 7 Lunches, 6x ontbijt en 6x diner in de Amazone, op verzoek ook vegetarisch
‐ Het gebruik van rubberlaarzen (laat ons weten als je grote schoenmaten hebt)
‐ Drinkwater
‐ Begeleiding van een ervaren gecertificeerde gids
‐ kano met buitenboordmotor gedurende de gehele tour
‐ Het gebruik van een speciale twee-persoons ‘opblaasbare’ kayak voor de eerste 5 dagen van de tour
‐ Privé transport van Tena naar de Nushino brug en terug

Exclusief:
‐ Transport naar en van Tena (bijv. in bus van Baños of Quito)
‐ Alcoholische dranken, frisdranken andere persoonlijke uitgaven
‐ Elke (extra) service die niet duidelijk in het reisschema en de inclusief lijst wordt vermeld

Aanbevolen om mee te nemen in het Amazone Regenwoud:
– Lichte, gemakkelijke, sneldrogende kleding, geschikt voor een tropisch, vochtig klimaat, inclusief lange broekspijpen en mouwen tegen de muggen
– Een grote rugzak/ of grote sporttas
– Een dagrugzakje
– Plastic zakken/ waterdichte zak om je spullen tegen de regen en hoge luchtvochtigheid te beschermen
– 6 tot 8 paar sokken die je over je broekspijpen kunt trekken
– Zwemkleding
– Pet of hoed
– Comfortabele lichte (tennis) schoenen (plus slippers, of sandalen)
– Een warme trui/fleece/ jas voor in de avond (na een regenbui)
– Bescherming tegen de zon en insecten (deet)
– Hoofdlampje of zaklamp met extra batterijen
– Milieu vriendelijke zeep/ shampoo
– Verrekijker
– Toilettas
– Een waterfles/ bidon van min 1 tot anderhalve liter
– Kleingeld
– Je originele paspoort + een kopie
– Kaartspel en boek voor lange nachten in de tent