Verken de Amazone jungle van Iquitos - vanaf $395 pp

The Amazon River of Iquitos

Korte reisbeschrijving:
Dag 1: Aankomst in de Amazone Stad Iquitos
Dag 2: Amazonas Sinchicuy Lodge
Dag 3: Amazonas Sinchicuy Lodge
Dag 4: Amazonas Sinchicuy Lodge
Dag 5: Amazonas Sinchicuy Lodge – Iquitos

Verken de Amazone jungle van Iquitos – vanaf $395 p.p.

Iquitos city in the Peruvian AmazonOntdek de Amazone rond Iquitos (La ciudad Caliente), “de warme/zwoele stad” en geniet daarnaast van haar warme en opzwepenende nachtleven!
De volgende dag reis je zo’n 70 km het dichte oerwoud in, dwars door twee verschillende ecosystemen en stroomgebieden (de stroomgebieden van Sinchicuy en Yanayacu).
Gedurende de tour verteld onze gids meer over de omgeving en de dagelijkse gewoonten en gebruiken van de inheemse bevolking die langs de rivier woont. Ook zullen we een bezoek brengen aan het bijzondere Yanayacu woud. Dit gedeelte van het Amazone regenwoud wordt ook wel “Het Koninkrijk van de Reuzenbomen” en heeft een zeer indrukwekkende flora en fauna!

Uitgebreidde beschrijving van deze Amazone tour:

Dag 1: Aankomst in Amazone Stad Iquitos
Aankomst in Iquitos en transfer naar je hotel.
Iquitos is geen mooie, maar wel zeer bijzondere en unieke stad. Het is de grootste stad ter wereld zonder toegangswegen over land. We raden zeker aan om na aankomst op je gemak deze stad te verkennen en de smaak op te pikken van de velen verschillende nieuwe geuren en gerechten in een tropisch en kleurrijk decor! Ook interessant zijn de drijvende markt en een optionele excusie naar het opvangcentrum voor zeekoeien.

Sinchicuy Lodge in Iquitos AmazonDag 2: Amazonas Sinchicuy Lodge (O-L-D)
‘s Morgens wordt je opgehaald van je hotel en naar de haven aan de rivier gebracht, waar je de gids en andere groepsleden ontmoet. In de haven stappen we met z’n allen op een snelle boot voor onze tour over de Amazone Rivier, de grootste rivier ter wereld.
Gedurende deze tocht krijg je een goede eerste indruk van de machtige Amazone, de weelderige jungle vol kleuren geuren en geluiden en de pitoreske dorpjes gelegen aan de oever van de rivier.
De Amazonas Sinchicuy Lodge ligt aan de oever op een kleine heuvel en op zo’n 45 minuten varen van Iquitos. De lodge is gebouwd in traditionele stijl en met natuurlijke materialen en wordt omringd door een bonte verzameling aan flora en fauna!
Na een verfrissend welkomsdrankje gemaakt van lokale vruchten (waaronder o.a. cocona, camu camu, copoazu en meer) krijgen we een korte briefing. We leren o.a. meer over de duurzame conservatie standaards van de lodge en krijgen informatie over hoe we onze het best kunnen gedragen gedurende ons verblijf in de Amazone om zo min mogelijk (negatieve) invloed op de omgeving te hebben en je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.
Na de briefing maken we een korte wandeling of kano tocht (afhankelijk van het seizoen/ de waterstand) naar “Nuevo Peru” waar de Yagua gemeenschlap woont. Je zult meer leren over hun cultuur en leefgewoonten, hoe zij hun bijzondere kleding van palm vezels maken en hoe je met een blaaspijp kunt schieten.
Capybara in Iquitos Amazon RainforestWe lunchen in de Amazonas Sinchicuy Lodge. Het menu van deze lodge is gebaseerd op verse natuurlijke ingredienten die in de omgeving van de lodge en de rivier groeien en gecultiveerd worden door de locale boeren.Capybaras Iquitos Amazone tour
’s Middags maken we, onder begeleiding van onze gids, een etnobotanische wandeling door de omgeving en leren we meer over de verschillende bijzondere bomen en planten om ons heen, waaronder de Cat’s Claw, Sour Cane, Copaiba, Aguaje en zelfs Ayahuasca, de lianen waar je een hallucinerende drank van kunt maken. Ook bezoeken we een locale shamaan die ons meer uit zal leggen over de geneeskrachtige werking van velen van deze planten, bomen en zelfs de wortels.
We vervolgen onze tour naar de landbouwgronden van Santa María del Ojeal, waar we kennis maken met vissers families en verschillende boeren families die fruit boomgaarden en/of vee beheren en een rijke variatie aan traditionele ambachten beheersen. We leren meer over hun cultuur en bezoeken o.a. de kerk en school en ook enkele locale huizen en winkeltjes.
Ons laatste bezoek is aan een duurzaam ontwikkelingsproject in samenwerking met een dierenopvang centrum, beide mogelijk gemaakt door de steun van ecotourism.
Voor het avondeten zoeken we een mooie spot om de indrukwekkende zonsondergang boven de Amazone te aanschouwen en na het avondeten zijn er de opties om een nachtelijke kano tocht, of wandeling te maken opzoek naar bijv. Kaaimannen, anacondas, uilen, kleurige spinnen, praying mantis en andere insecten.
Een andere optie is om bij kaarslicht naar de de bijzondere verhalen en legendes over de Amazone te luisteren. Goede avond.

Pink dolphin in the Amazon of IquitosDag 3: Amazonas Sinchicuy Lodge (O-L-D)
’s Morgens staan we extra vroeg op, om nog voor 6:00 am het Amazone regenwoud in te lopen en mee te maken hoe de natuur om ons heen wakker word!
We ontbijten bij terugkomst in de Amazonas Sinchicuy lodge.
Na het ontbijt varen we per motorboot naar de overkant van de breede Amazone Rivier om het Yanayacu Watershed Ecosystem te bezoeken. Onderweg is er een grote kans op het spotten van verschillende (water)vogels en zelfs de bijzondere roze/witte zoetwater dolfijnen, hoofdrolspelers in velen verhalen en legenden over de Amazone.
We leggen aan in het dorpje Huashalado vanwaar we een korte wandeling naar de Yanayacu Rivier maken.
Victoria waterlelies in IquitosAan deze rivieroever ligt een ander boot op ons te wachten om ons naar het indrukwekkende Koninkrijk van de Reuzen Bomen te brengen! Tijdens een wandeling door dit bos kun je verschillende reusachtige grote (150 m hoge) Ceiba bomen zien en zal de gids je onderweg meer uitleggen over de velen verschillende (medicinale) planten en epifytische planten. In al deze natuurpracht is het een sport om opzoek te gaan naar de (wilde) dieren die hier leven, zoals verschillende apensoorten en de trage, maar goed gecamoufleerde luiaard.
Afhankelijk van het seizoen en de waterstanden maken we na de lunch een andere kanotocht of wandeling. De kanotocht gaat naar een deel van de rivier waar de indrukwekkende Victoria Regia waterlelies groeien die een diameter van meer dan 1,8 meter kunnen bereiken! *In de maanden juni t/m oktober is het vaak droog genoeg ‘s middags eventueel een mooie wandeling te maken naar het prachtige Yaguacocha meer te maken. Dan is het tijd om terug te keren naar de Amazonas Sinchicuy Lodge voor avondeten en overnachting in de jungle.

scuirrel monkey in AmazonDag 4: Amazonas Sinchicuy Lodge (O-L-D)
Na een goed en gezond ontbijt met o.a. producten uit de Amazone beginnen we de dag met een lokale ceremonie. Tijdens deze ceremonie kun je je eigen boom planten. De ceremonie is onderdeel van het duurzame herbebossings programma van de lokale reisagent. Onze gids zal vandaag ook meer vertellen over de bijzondere waarde van de flora en faune in de Amazone. Het Amazone gebied wordt door verschillende onderzoekers gezien als dé ‘medicijnkast’ van de wereld. We moeten alleen nog leren om de juiste medicijnen voor de juiste ziekte te vinden. Daarna brengen we een bezoek aan een lokale gemeenschap genaamd San Juan de Sinchicuy. Ondanks dat dit dorpje al haar eigen typisch gebouwde huizen, school en zelfs kerk heeft, leven de bewoners nog steeds grotendeels in, van en met het Amazone Regenwoud.
Terug in de lodge kun je ervoor kiezen om een verfrissende duik in de rivier te nemen en een laatste keer van de zonsondergang in e Amazone te genieten. Na het avondeten kun je weer kiezen (ook afhankelijk van het weer) tussen een bijzondere avondwandeling, een kanotocht door het mysterieuze Amazone regenwoud, opzoek naar kaaiman, of een drankje in de “Clavohuasca Bar”.

ButterfliesDag 5: Amazonas Sinchicuy Lodge / Iquitos / (Lima) …. (O-L)
Het programma voor vandaag is ongeveer als volgt:
Ontbijt in de Sinchicuy Lodge; excursie naar de vlindertuin “Morphosapi”in de San Rafael gemeenschap. Deze vlindertuin wordt beheerd door een familie die samenwerkt met het Peruaanse onderzoeksinstituut IIAP, het belangrijkste onderzoeksinstituut in het Peruaanse Amazone Regenwoud.
Na dit bezoek varen we terug naar de lodge voor lunch. Na de lunch varen we in kano van de Amazone lodge naar de haven van Iquitos en in auto naar het vliegveld. De totale reistijd is een kleine 4 uur.

Let op: Boek je vlucht voor vandaag niet eerder dan na 18:00 u, zodat de tour op de laatste dag niet gehaast hoeft te worden.

Veranderingen in het reisschema:
De omschrijvingen van onze tours door het Amazone regenwoud geven een goed overzicht van de geplande dagindeling. Onverwachtte en onvoorspelbare lokale omstandigheden (bijvoorbeeld het weer, maar ook lokale landverschuivingen of stakingen) kunnen er echter voor zorgen dat de tour ter plaatse aangepast moet worden. Onze lokale touroperator zal dit ten alle tijde naar beste inzicht, met het oog op jouw veiligheid en met zo min mogelijk aanpassingen ten opzichte van het originele reisschema proberen op te lossen.

Inclusief in deze Amazone Tour:
– Transfers van: vliegveld/ hotel naar haven en omgekeerd
– Alle transport over water gedurende de tour
– 1 Nacht in Iquitos
– 1 Nacht in de Amazonas Sinchicuy Lodge
– 2 Nachten in de Tambo Yanayacu Lodge (optioneel 1 nacht kamperen)
– Alle maaltijden in de lodge en een picknick
– Dag-excursies als omschreven in de reisbeschrijving
– Een Engels en/of Spaans sprekende gids

Exclusief:
– Vlucht tickets
– Luchthavenbelasting
– Alcohol en frisdranken
– Kamperen op de laatste avond
– Fooien
– Verplichtte reisverzekering

Aanbevolen om mee te nemen de Amazone in:
– Eventuele benodigde vaccinaties (vraag je huisarts/ tropendoker, niet de GGD) om advies
– Lichte, gemakkelijke, snel droogende kleding, geschikt voor een tropisch, vochtig klimaat, inclusief lange broekspijpen en mouwen tegen de muggen
– Een grote rugzak of handige sporttas (geen harde koffers)
– Een dagrugzak
– 4 tot 6 paar sokken die je over je broekspijpen kunt trekken
– Zwemkleding
– Pet of hoed
– Comfortabele dichte (wandel) schoenen (plus slippers, of sandalen)
– Een warme trui/fleece/ jas voor in de avond (na een regenbui)
– Bescherming tegen de zon en insecten (deet)
– Een waterdichte zak/ tas ter bescherming van je elektrische apparatuur
– Hoofdlampje of zaklamp
– Verrekijker
– Toilettas
– Een waterfles/ bidon van min 1 tot anderhalve liter
– Wij hebben laarsen te leen, maar als je erg grote voeten hebt (44+) dan raden we je aan om een paar mee te nemen
– Kleingeld (eventueel voor tips en ’t kopen van souvenirs)
– Je paspoort + een kopie