Ecuador Amazone Tours

Selectie van tours in het Amazone Regenwoud van Ecuador

Hieronder vind je enkele voorbeelden van jungle tours in verschillende delen van het Ecuadoriaanse regenwoud die we voor jou kunnen organiseren

Squirrel monkey during a tour in the Cuyabeno Amazon Reserve in Ecuador

Het basiskamp van deze Low Budget tour door het Amazone regenwoud is de Nicky Lodge, gelegen in de buurt van het bekende Laguna Grande, in het midden van het unieke Cuyabeno Amazone Wildlife Reservaat. De Nicky Lodge is een goed startpunt voor avontuurlijke excursies in het Cuyabeno Reservaat. De Nicky Amazone lodge heeft plaats voor 32 gasten, verdeeld over twee-, drie- en vier-persoons kamers, met privé badkamer en warm water. De Nicky Lodge heeft een apparte eetzaal en bar. De aanwezige electriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen, die overdag voor genoeg energie zorgen, zodat je ’s avonds de batterijen van je electrische apperatuur op kunt laden.

Prijs voor 5 dagen vanaf $420.00 p.p.

Meer informatie over deze Budget Cuyabeno Amazone Tour.

Siona Lodge Cuyabeno Amazon tour Ecuador

De Siona Amazon Lodge ligt diep in het Cuyabeno Wildlife Reservaat aan de oever van het bekende Laguna Grande (Grote Meer).
Het Cuyabeno Wildlife Reservaat werd in juli 1979 door de Ecuadoriaanse regering opgericht om de flora en fauna in een uniek gebied van 603.380 km2 Amazone Regenwoud te beschermen.
De Siona Amazone Lodge is een samenwerkings project met de inheemse Siona gemeenschap en biedt zo een alternatieve inkomstenbron voor de lokale bevolking.
De Siona Lodge behoort tot de kleinste Amazone lodges in het Cuyabeno reservaat en heeft als doel om haar klanten op een rustige en Ecologisch verantwoorde manier van de prachtige natuur in het Cuyabeno Amazone Reservaat te laten genieten.

Prijs voor 5 dagen vanaf $470.00 p.p.

Meer informatie over de: Siona Lodge Cuyabeno Amazone Tour.

Sunset in Cuyabeno Amazon Reserve during Jamu Lodge tour

De Jamu Lodge ligt op ongeveer 15 min. van Laguna Grande (het Grote Meer), aan de oevers van de Cuyabeno Rivier, in het nationale Cuyabeno Amazone reservaat. Deze locatie is perfect om een goed overzicht te krijgen over het bekende en bijzondere ondergelopen oerwoud van Cuyabeno, met haar interessante bewoners, waaronder vele kleurrijke vogelsoorten, verschillende apensoorten, roze dolfijnen en zelfs ocelotten en andere wilde katachtigen.
Vanuit de Jamu lodge worden verschillende activiteiten en excursies in het oerwoud georganiseerd waaronder: leerzame wandelingen, trekkingen door het Terra Firma bos, een bezoek aan de modderige moerassen van de Hormiga Rivier, vissen, zwemmen in Laguna Grande, het bezoeken van inheemse gemeenschappen en het spotten van wildlife, waaronder vele verschillende vogelsoorten, verschillende apensoorten, roze dolfijnen en meer.
Gedurende de verschillende excursies word je altijd vergezeld van een twee-talige gids die je uitleg geeft over de omgeving en het Amazone regenwoud. Hij/ of zij zal ook proberen om je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.
Naast alle activiteiten is het natuurlijk ook mogelijk om het rustig aan te doen, om te relaxen in een hangmat en/of om met een drankje in de hand te genieten van een prachtige zonsondergang.
De lodge heeft 5 cabañas (grote hutten) en 40 slaapplaatsen. Elke cabaña is gebouwd in een traditionele rustieke stijl met rieten daken en word op een natuurlijke manier verlicht door kaarsen voor een meer sfeervolle oerwoud ervaring en om minder last te hebben van de aanwezige insecten.
In z’n geheel bied deze tour een goede prijs/ kwaliteits verhouding.

Prijs voor 5 dagen vanaf $490.00 p.p.

Meer informatie over de Jamu Cuyabeno, Jamu Amazone Lodge.

Roeien in het Amazone Regenwoud van Ecuador

Anders dan in de meeste Amazone tours die per motorboot tussen de bomen door varen, zal er gedurende deze tour vooral gebruik gemaakt worden van roeispanen. Doordat je al roeiend bijna geluidsloos door de facinerende natuur vaart, kun je beter genieten van de bijzondere geluiden uit de jungle. Ook heb je een grotere kans op het spotten van wildlife, waaronder o.a.: papagaaien, toucans, apen, roze zoetwater dolfijnen, anacondas, kaaimannen en meer.

Prijs voor 5 dagen vanaf $690.00 p.p.

Meer informatie over: Roeien in Cuyabeno Amazone Reservaat.

Hakuna Matata swimming pool

De Hakuna Matata lodge is gelegen aan de oever van het kristalheldere Inchillaqui riviertje, tussen het Andes gebergde en het Amazon Regenwoud, op een hoogte tussen de 600 en 850 meter. Door de lokatie en hoogte zijn er rond de lodge bijna geen muggen aanwezig.
De grote tuin met prachtig gekleurde bloemen en planten, bied een goede omgeving om tot rust te komen. Daarnaast is er ook een groot zwembad van 27×22 m aanwezig. Dit zwembad, in de vorm van een palm, is 24 u per dag open en wordt gevoed met warm water (ongeveer 25° C) van een natuurlijke bron.
Voor de mensen die meer actief bezig willen zijn organiseren we vanuit de lodge ook verschillende activiteiten, waaronder paardrijden met onze eigen paarden, raften, spelunking, kanoo tochten en natuurlijk verschillende wandelingen door het regenwoud.

Prijs voor 4 dagen vanaf $595.00 p.p.

Meer informatie over de: Hakuna Matata Avontuurlijke Jungle Tour.

Cuyabeno Lodge Amazone tour EcuadorDe combinatie van de bijzondere ligging en geografische eigenschappen maken het Cuyabeno Amazone Reservaat uniek in zijn soort in Zuid-Amerika. Het natuurreservaat is gelegen in een reusachtige natuurlijke ‘kom’ met slechts een smalle uitgang. Door deze eigenschappen stroomt elk regenseizoen het water van de Andes in de kom en komen grote stukken van het oerwoud onder water te staan. De meertjes worden meren, de kreekjes worden rivieren, heuvels worden eilandjes en boomtoppen worden bereikbaar per boot…
Onze lodge ligt op een kleine heuvel/ eiland aan het water, in het midden in het Cuyabeno reservaat. Deze ligging is ideaal voor het opserveren van vogels en andere wilde dieren, direct buiten de deur van de lodge. Zonder dat je eerst 30 tot 45 min. hoeft te varen, zoals bij enkele andere lodges.

Prijs voor 5 dagen vanaf $595.00 p.p.

Meer informatie over de: Amazone Tour met Cuyabeno Lodge.

Paddling and canoe tour in the Cuyabeno Amazon Reserve in Ecuador

Tijdens deze bijzondere en avontuurlijke Amazone tour zul je afwisselend met gemotoriseerde kano en al roeiend over de rivieren, meren en kreken binnen het Cuyabeno Reservaat varen. Het Cuyabeno Wildlife Reservaat is gelegen in de buurt van de grensen met Colombia en Peru, in het noord-oosten van het Ecuadoriaanse Amazone regenwoud en tussen de San Miguel en Aguarico rivieren. Dit Amazone reservaat ligt in een natuurlijke kom en omvat 605.000 hectare primair oerwoud dat kris kras doorkruisd word door velen rivieren en meren. De bijzondere geografische ligging zorgt voor een grote variateit aan unieke flora en fauna!
Binnen het Cuyabano Amazone reservaat wonen daarnaast ook nog steeds vijf verschillende inheemse gemeenschappen, namelijk: de Siona, Secoya, Cofán, Kichwas en Shuar. Al deze inheemse gemeenschappen hebben verschillende culturen en leven nog grotendeels volgens hun eigen traditionele leefgewoonten.

Prijs voor 8 dagen vanaf $1250.00 p.p.

Meer informatie over deze: Avontuurlijke Kano Tour in Cuyabeno Amazone.

Yasuni Amazone kajak tour Ecuador

Tijdens deze Amazone kajak tour navigeer en kampeer je in het Amazone reservaat van Yasuni. Dit natuurreservaat bestaat voor het grootste deel uit primair regenwoud en ligt binnen het geclaimde voorouderlijk grondgebied van de inheemse Huaorani bevolking. De Amazone van Yasuni is ook de thuisbasis van een aantal geïsoleerd inheemse stammen, waaronder de Tagaeri en de Taromenane, die nog steeds afgesloten van de buitenwereld leven. Het P.N. (Parque Nacional) Yasuni is waarschijnlijk een van de meest biodiverse plekken op aarde. Het Yasuni Amazone Reservaat ligt in het centrum van een kleine zone waar de amfibie, vogel, zoogdier en vasculaire plantendiversiteit allen hun maximale niveaus van diversiteit binnen het westelijk halfrond bereiken.
De Mandari Panga campsite ligt heel geïsoleerd in het Yasuni Amazone Reservaat. Er zijn geen andere lodges aan dit stuk van de rivier en dit betekent dat je in dit gebied tijdens je Amazone kajak tour geen andere groepen toeristen tegen komt.

Prijs voor 5 dagen vanaf $1390.00 p.p.

Meer informatie over deze: Yasuni Amazone Kayak Tour.

Yasuni Amazone kajak tour Ecuador

Gedurende deze avontuurlijke kampeer- en kajak tour verken je een geïsoleerd deel van het Yasuni Amazone reservaat in Ecuador. PN (Parque Nacional) Yasuni is waarschijnlijk een van de meest biodiverse plekken op aarde! Het bevindt zich in het midden van een kleine zone waar de diversiteit van amfibieën, vogels, zoogdieren en vaatplanten allemaal hun maximale diversiteit op het westelijk halfrond bereiken. HetYasuni Amazone reservaat bestaat voor het grootste deel uit primair regenwoud en ligt binnen het voorouderlijke territorium van de inheemse Huaorani bevolking. Het Amazone regenwoud van Yasuni is ook de thuisbasis van een aantal geïsoleerde inheemse stammen, waaronder de Tagaeri en Taromenane, die nog steeds geïsoleerd van de buitenwereld leven.
Deze avontuurlijke jungle tour biedt een authentieke ervaring in het Amazone regenwoud van Yasuni. De tour combineert kanotochten met kajaktochten, sightseeing met wandelen en kamperen op een comfortabele camping met kamperen op afgelegen plekken diep in het regenwoud. Dit is de beste manier om exotische dieren in het wild te spotten die normaal gesproken wegblijven van plaatsen met menselijke activiteit!
Let op: deze tour begint alleen op dinsdag en vrijdag.

Prijs voor 7 dagen vanaf $1650.00 p.p.

Meer informatie over deze: Avontuurlijke Yasuni Amazone Tour.

Waorani or Huaorani hunter in Ecuadorian Amazon tourTijdens deze bijzondere en avontuurlijke Amazone tour zul je al peddelend per kayak de Nushino Rivier afdalen en per kano weer terug varen. Dit gedeelte van het Amazone regenwoud is het leefgebied van de inheemse Huaorani gemeenschap. Het gebied heeft haar eigen wetten en autonome status die niet alleen zorgen voor de bescherming van de Huaorani cultuur, maar ook voor de bescherming van de kwetsbare ecosystemen in het regenwoud. Tijdens deze 7 daagse tour zul je daarnaast tot de rand van het unieke Nationale Park Yasuni varen.
Het leefgebied van de Huaorani strekt zich uit tot diep in dit Yasuni reservaat, één van de meest biodiverse plekken ter wereld! In dit deel van het regenwoud leven nog tenminste twee Huaorani gemeenschappen volledig geïsoleerd van de buitenwereld. De Taromenanes en Tagairis gemeenschappen hebben er vrijwillig voor gekozen om geen contact te hebben met de westerse beschaving en deze keuze wordt door de Ecuadoriaanse wet beschermd.
Je gids tijdens deze bijzondere Amazone tour groeide op in een Huaorani gemeenschap en zal je onderweg alles over de Huaorani geschiedenis en leefgewoonten vertellen.

Prijs voor 7 dagen vanaf $1750.00 p.p.

Meer informatie over deze: Avontuurlijke Huaorani kajak Amazone tour.

Margay at Merazonia animal Refuge volunteer work EcuadorDeze bijzondere ‘rondreis’ door Ecuador begint met tours naar de Galapagos Eilanden en de Amazone. Na eerst de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving gezien te hebben, krijg je de kans om het vrijwilligers team van Merazonia te versterken. De vrijwilligers van het dierenopvangcentrum Merazonia zetten zich dagelijks in om de dieren te helpen die minder geluk hadden en om wat voor reden dan ook bij mensen terecht gekomen zijn. Velen van deze dieren hebben een (groot) deel van hun leven in kleine kooitjes, of aan stalen kettingen doorgebracht en zijn helaas zo erg beschadigd (mentaal en/of fysiek) dat ze nooit meer zelf in de natuur kunnen overleven. Deze dieren krijgen in Merazonia een zo goed mogelijke verzorging in een natuurlijke omgeving.
Voor enkele dieren die in Merazonia aankomen en die nog wel een kans hebben om in ‘t wild te overleven worden speciale rehabilitatie en vrijlatings programma’s geschreven.
Je belangrijkste taak als vrijwilliger is de dagelijkse verzorging van de dieren (papagaaien, macaws, apen, nachtbeertjes) die niet meer vrijgelaten kunnen worden. Maar daarnaast brengt het leven in een dierenopvang centrum in de jungle regelmatig nieuwe verrassingen en is er eigenlijk altijd wel iets anders te doen. Het kan voorkomen,dat een kooi kapot gaat en gemaakt moet worden; dat een boom omvalt op een pad en weggekapt moet worden; dat de regen een deel van een wandelpad wegspoeld en het pad gemaakt moet worden; dat er onverwacht nieuwe dieren worden binnengebracht en dat er oplossingen bedacht moeten worden om deze te huisvesten, enz, enz.

Prijs voor 44 dagen vanaf $3950.00 p.p.

Meer informatie over: Galapagos, Amazone en vrijwilligerswerk.

Pink fresh water dolphin Cuyabeno Amazon Reserve Ecuador

Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem contact met ons op als je meer informatie wilt over het Amazone regenwoud van Ecuador, één van de hierboven genoemde tours, of je eigen op maat gemaakte tour in het Ecuadoriaanse Oerwoud!