Peru Amazone Tours

Selectie van tours in het Amazone Regenwoud van Peru

Hieronder vind je enkele voorbeelden van jungle tours in verschillende delen van het Peruaanse regenwoud die we voor jou kunnen organiseren

Inotawa Amazon Lodge Tambopata PeruHet 274.690 hectare grote Tambopata Amazone Reservaat omvat 3 verschillende natuurgebieden met ieder hun eigen unieke flora, fauna en klimaatzones, waardoor het tot een van ’s werelds meest biodiverse natuur reservaten ter wereld behoord!
De combinatie tour “Tres Chimbadas en de Meren van La Torre” is èèn van de meest populaire programma’s vanuit onze eenvoudige Inotawa Lodge. Voor het bezoeken van La Torre vaar je eerst in een kwartiertje naar de overkant van de rivier. Daar begint een mooie wandeling van ongeveer 4 uur. Onderweg kun je genieten van de prachtige gevarieerde flora en fauna om je heen en kom je o.a. langs de meren van Montes, Lagarto en Patococha, tot je aankomt bij het La Torre Meer en de grootste zoogdieren “Clay-Lick” (een mineraalrijke aarden/ klei wand/ bodem waar veel zoogdieren op af komen).
Andere programma’s vanuit Inotawa geven je o.a. de optie om meer te leren over de verschillende Ecosystemen, waaronder de Mauritia palm moerassen, primary regenwoud met rubberbomen, Braziliaanse noten plantages, lokale boerderijen en gemeenschappen.

Prijs voor 4 dagen vanaf $395.00 p.p.

Meer informatie over de Tambopata, Chimbadas en La Torre meren.

Sloth in Iquitos Peru during Amazonas Sinchicuy Lodge tour

Ontdek de Amazone rond Iquitos (La ciudad Caliente), “de warme/zwoele stad” en geniet daarnaast van haar warme en opzwepenende nachtleven!
De volgende dag reis je zo’n 70 km het dichte oerwoud in, dwars door twee verschillende ecosystemen en stroomgebieden (de stroomgebieden van Sinchicuy en Yanayacu).
Gedurende de tour verteld onze gids meer over de omgeving en de dagelijkse gewoonten en gebruiken van de inheemse bevolking die langs de rivier woont. Ook zullen we een bezoek brengen aan het bijzondere Yanayacu woud. Dit gedeelte van het Amazone regenwoud wordt ook wel “Het Koninkrijk van de Reuzenbomen” en heeft een zeer indrukwekkende flora en fauna!

Priis voor 5 dagen vanaf $545.00 p.p.

Meer informatie over: Verken de Amazone jungle van Iquitos.

Otters during a tour in the Tambopata Amazon Reserve Peru

Het 274.690 hectare grote Tambopata Amazone Reservaat omvat 3 verschillende natuurgebieden met ieder hun eigen unieke flora, fauna en klimaatzones, waardoor het tot een van ’s werelds meest biodiverse natuur reservaten ter wereld behoord!
Deze avontuurlijke 5 daagse Inotawa tour naar het Amazone regenwoud biedt een goede prijs/ kwaliteits voor reizigers die eens in de Amazone willen kamperen en op een speciale manier kennis willen maken de bijzondere flora en fauna in het Tambopata Amazone Reservaat.
Eén van de hoogtepunten van deze tour is het bezoek aan het La Torre Meer en de grootste zoogdieren “Clay-Lick” (een mineraalrijke aarden/ leem/ klei wand/ bodem waar veel vogels/ zoogdieren op af komen) van het Tambopata Amazone Reservaat.
De grotere en meer schuwe zoogdieren wachten vaak tot het donker wordt voordat Ara Tambopata Amazone tours Peruzij richting de Clay-Lick komen en daarom kamperen we tijdens deze tour in de buurt van deze Clay-Lick!

Prijs voor 5 dagen vanaf $530.00 p.p.

Meer informatie over: Kamperen in de Amazone van Inotawa.

Victoria water lilies Iquitos Amazon tour Peru

De Avontuurlijke 6 dagen/ 5 nachten Iquitos/ Pacaya Samira Tour, wordt ook wel: “A Full Cayman and Dolphin Experience” genoemd, omdat (als de omstandigheden meezitten) je overdag met dolfijnen kunt zwemmen en ’s avonds kaaimannen kunt spotten! De uitvalbasis een eenvoudige lodge aan de rand van de Yarapa Rivier, in het Pacaya Samiria Reservaat en op maar liefst 240 km van Iquitos!

Prijs voor 6 dagen vanaf $650.00 p.p.

Meer informatie over de: Avontuurlijke Pacaya Samiria Amazone Tour.

Explores Inn Tambopata Amazone Lodge

Onze Explorer’s Inn Amazone Lodge ligt midden in het bijzondere Tambopata Reservaat…
De natuurgebieden binnen het Tambopata Amazone Reservaat omvat o.a.: Tropisch laagland regenwoud, nevelwoud en vochtige tropische Savanne met uitgestrekte moerassen en palm bossen. Dit Amazone reservaat is het toneel van verschillende wereldrecords op het gebied van biodiversiteit.
De Explorer’s Inn Lodge is de enige Amazone lodge die in het Guinnes Book of Records word vermeld. De reden hiervoor is de grote hoeveelheid geregistreerde vogel (601) en vlindersoorten (1237) die in de omgeving van de lodge voorkomen!
Of je nu een ervaren bioloog, onderzoeker, of gewoon (ervaren) reiziger bent, een verblijf in onze Amazone lodge bied een bijzonder mooie ervaring voor iedereen die van natuur houd!

Prijs voor 4 dagen vanaf $820.00 p.p.

Meer informatie over de: Tambopata, Explorer’s Inn Amazone Tour.

Wasai Amazone tour Peru

Voor deze nieuwe Amazone tour werken we met Wasaí Expeditions, met als doel om samen een bijzondere en gevarieerde oerwoud ervaring in de Amazone aan te bieden. Het regenwoud van het Tambopata natuur reservaat staat vooral bekend om haar zogenaamde ‘Ara Klei-Liks’, dit zijn mineraalrijke kleiwanden waar dagelijks velen gekleurde papagaaien en ara’s op af komen. Met deze tour bieden we mogelijkheid om van dichtbij velen vogelsoorten en verschillende zoogdieren te zien, terwijl je in de mooi gelegen Wasaí lodge slaapt. Daarnaast zul je zelfs één nacht in een tent in het Bahuaja Sonene Park in de buurt van de Chuncho ara klei-lik slapen. Kamperen in het Amazone oerwoud is een heel bijzondere ervaring!

Prijs voor 5 dagen vanaf $900.00 p.p.

Meer informatie over de: Tambopata Wasaí wildlife ervaring.

Machu Picchu Amazon Rainforest tours PeruDeze korte rondreis van 7 dagen heeft niet veel introductie nodig. Als je maar beperkte tijd hebt om te reizen, maar toch de twee meest indrukwekkende hoogtepunten van Peru, namelijk Machu Picchu en het Amazone-regenwoud wilt bezoeken, dan is deze 7-daagse korte tour perfect voor jou.

Let op: Dit is een gemiddeld comfortabele tour. Op verzoek kunnen we de tour ook luxer of juist meer basic uitvoeren.

Prijs voor 7 dagen vanaf $950.00 p.p.

Meer informatie over deze korte Machu Picchu en Amazone Reis.

Kamperen in Iquitos Amazone PeruReis in zes dagen vanuit Iquitos, door het Amazone regenwoud, de stroomgebieden van Yanayacu en het beschermde gebied van het Nationale Pacaya Samira Reservaat en beleef een onvergetelijke ervaring in 1 van de meest diverse natuurgebieden ter wereld!
Niet alleen kun je gedurende deze tour genieten van de prachtige natuur om je heen, heb je de mogelijkheid om kennis te maken met de bijzondere flora en fauna, maar kun je ook kennis maken met de menselijke bewoners, voor wie de Amazone hun thuis is. Van hen zul je meer leren over hun eeuwen oude cultuur, hedendaagse leefgewoonten en nieuwe duurzame en verantwoorde conservatie programma’s. Het is zeker interessant om te zien hoe enkele traditionele gemeenschappen die voor het moderne tijdperk in harmonie met de natuur leefden, nu proberen om hun eeuwen oude cultuur te combineren met een moderne levensstijl.

Prijs voor 6 dagen vanaf $925.00 p.p.

Meer informatie over deze: Iquitos Pacaya Samiria Expeditie.

Explores Inn klei lik tour Amazone PeruTijdens deze exclusieve Amazone-tour verblijf je o.a. in de bekende Explore’s Inn Lodge. Deze lodge is eigendom van Peruvian Safaris, de eerste reisagent die in 1977 toestemming kreeg om ecotoerisme in het Tambopata-reservaat te verkennen.
Of je nu een bioloog bent of gewoon voor het eerst tropisch regenwoud wilt ervaren, deze tour biedt een geweldige kans! Vooral voor vogelaars is deze tourcombinatie van kamperen bij de Chuncho Clay Lick en overnachten in de Explorer’s Inn een van de beste touropties in het Tambopata Amazone Reservaat. Neem deel, overnacht in een tent en val in slaap terwijl je luistert naar het nachtleven van de Amazone! Word wakker met het gebrul van brulapen en de talrijke melodieën van de caciques en andere bewoners die in de palmen naast de bungalows nestelen. Overdag wandel je door junglepaden en peddel je over hoefijzervormige meren terwijl kleine tamarin-apen door het bladerdak springen, vroege rivierotters vissen voor hun ontbijt en zwarte kaaimannen zonnebaden aan de oevers. Ontspan en kijk hoe de zon ondergaat boven het kolkende water van de Tambopata-rivier terwijl felgekleurde ara’s en oropendolen overvliegen op weg naar hun rustplaatsen.

Prijs voor 5 dagen vanaf $1080.00 p.p.

Meer informatie over deze: Explorer’s Inn Chuncho Klei Lik Tour.

Macaw at the TRC Tambopata Amazon Lodge in Peru

Tijdens deze exclusieve Tambopata Research Center Amazone Tour overnacht je in de diepst gelegen Eco lodge in het Tambopata Reservaat!
Het Tambopata Research Center (Tambopata Onderzoekscentrum), ook wel de TRC Lodge genoemd, staat vooral bekend om zijn voortdurende onderzoek naar het leven van de ara’s in het Amazone oerwoud.
De TRC Lodge verzorgt dan ook ook speciale tour opties voor o.a. (beginnende) onderzoekers en vogelspotters.
De gidsen op deze tour door het Amazone regenwoud zijn zeer ervaren onderzoekers, die goed Engels spreken en verbonden zijn aan hetTambopata onderzoeks centrum. Gedurende de excursies werken we vooral met kleine groepen van gem. 6 personen per gids. Als je dit al bij de boeking aangeeft is het ook mogelijk een prive gids (eventueel in een andere taal) te boeken. Opties en extra kosten op aanvraag.

Prijs voor 5 dagen vanaf $1125.00 p.p.

Meer informatie overe deze Tambopata Research Center Amazone Tour.

Dolphins in Iquitos Pacaya Samiria Amazon canoe tour Peru

Tijdens deze bijzondere jungle tour vanuit Iquitos reis je als een echte ontdekkingsreiziger opzoek naar El Dorado, diep het Amazone gebied in. Onderweg kampeer je in het oerwoud, slaap je in eenvoudige onderkomens en vaar je als een echte ontdekkingsreiziger steeds dieper het Amazone regenwoud van Peru in! De eindbestemming is het prachtige Laguna El Dorado, gelegen in het hart van het Pacaya Samiria Amazone Reservaat nabij Iquitos! Het El Dorado Meer vormt het leefgebied voor vele plant en diersoorten en biedt een goede plek voor het spotten van wild.

Prijs voor 10 dagen vanaf $1350.00 p.p.

Meer informatie over: Ontdek het El Dorado in de Amazone van Pacaya Samiria.

Otters in Manu Amazon Reserve Pantiacolla Lodge Peru

Let op: In tegenstelling to vele goedkope en kortere Manu Tours, gaat deze Manu Amazone Reserved Zone tour wel echt diep het Manu Reservaat in!
Het Amazone reservaat van Manu biedt bescherming aan verschillende soorten ecologische zones, varierend in regenwoud op een hoogte van 150 m in het zuid westen, nevelwoud in de Peruaanse Yungas op hoogtes rond de 2000 m en natte Andes “puna” begroeing tot zelfs 4200 m boven zeeniveau.
Vanwege deze grote geografische hoogteverschillen binnen het reservaat, omvat het Manu Biosphere reservaat een van de grootste variaties in flora en fauna ter wereld. Er zijn in Manu o.a. al meer dan 15.000 plantensoorten ontdekt en op slechts 1 vierkante hectare kan het voorkomen dat er wel 250 verschillende boomsoorten groeien.
Het Manu Reservaat is ook een populaire bestemming voor vogelspotters van over de hele wereld en er zijn al meer dan 1000 verschillende vogelsoorten geregistreerd! Dit is meer dan het aantal vogelsoorten verspreid over de Verenigde Staten en Canada samen…
Er wordt ook wel beweerd dat Manu de hoogste dichtheid van gewerfelde landdieren ten opzichte van elk ander tropisch regenwoud in Latijns Amerikaans heeft.

Prijs voor 9 dagen vanaf $1650.00 p.p.

Meer informatie over deze Manú Amazone Reserved Zone Tour.

Sunset in Iquitos

Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem contact met ons op als je meer informatie wilt over het Amazone regenwoud van Peru, één van de hierboven genoemde tours, of je eigen op maat gemaakte tour in het Peruaanse Oerwoud!