Madidi, Chalalan Amazone Tour - Vanaf $580 pp

Chalalán Eco Lodge in Madidi Bolivia Amazon

Korte Reisbeschrijving:
Dag 1: La Paz – Rurrenabaque
Dag 2: Rurrenabaque – Beni Rivier – het nationale park Madidi – Chalalán Ecolodge
Dag 3: Chalalán Ecolodge – het nationale park Madidi
Dag 4: Chalalán Ecolodge – Rurrenabaque – La Paz

Madidi, Chalalan Amazone Tour – Vanaf $580 p.p.

De bergen, bossen en rivieren van het Madidi Amazone Reservaat zijn de thuisbasis van meer dan 1000 vogelsoorten, 5000 a 6000 plantensoorten, 44% van alle zoogdiersoorten uit de nieuwe wereld en naar schatting 38% van de neotropische amfibieën in de wereld!
De tropische Andes, waar Madidi is gevestigd, is wereldwijd ook bekend als hotspot van plantaardige endemism.

Uitgebreidde beschrijving van deze Amazone tour:

Iquitos city in the Amazon of PeruDag 1: Aankomst in Rurrenabaque
Vandaag vlieg je waarschijnlijk vanuit La Paz (het internationale vliegveld van El Alto) in 50 min. naar Rurrenabaque (vlucht is niet incl. in de tourprijs en je kunt ook vanuit Santa Cruz vliegen). Deze vlucht is bijna een excursie op zichzelf, door het prachtige uitzicht dat je onderweg hebt op de besneeuwde bergtoppen van het machtige Andes Gebergde, het uitgestrekte Amazone oerwoud en de verschilelnde valleien, kloven en rivieren die hier doorheen kruizen!
Bij aankomst op het vliegveld van Rurrenabaque wordt je opgewacht door iemand van de Chalalán lodge die jou en eventuele andere deelnemers van het vliegveld naar het kantoortje in Rurrenabaqaque. In dit kantoortje moet je enkele papieren invullen die je toegang bieden tot het Madidi Reservaat. Dan is het tijd voor een korte briefing over Rurrenabaque, de tour en de Chalalán Lodge.
De rest van de middag ben je vrij om zelf deze rommelige, maar interessante stad in het Amazone oerwoud te verkennen.
Vanavond slaap je in een midde-klasse hotel (waarschijnlijk Hotel Oriental).
Let op: het eten van vandaag is niet incl. in deze tour, waardoor je flexibel bent om zelf te kiezen waar en wat je wil eten.

Madidi Amazon boat tourDag 2: Rurrenabaque – Beni Rivier – Madidi Nationaal Amazone Reservaat – Chalalán Ecolodge
Na het ontbijt in het hotel wordt je door de gids opgehaald en naar de haven aan de Beni Rivier gebracht. Hier stap je op 1 van onze gemotorizeerde boten om in ongeveer 5 en een half uur (afhankelijk van het seizoen en de waterstand) naar de Chalalán Ecolodge te varen. Onze boten bieden plaats aan maximaal 10 personen en zijn voorzien van: een dak, comfortabele zitplaatsen, zwemvesten, regen poncho’s en een E.H.B.O. koffertje.
De bijzondere boottocht over de Beni en Tuichi rivieren bied een goede optie om te genieten van de spectaculaire natuurlijke omgeving om ons heen, waaronder o.a. de indrukwekkende Bala Kloof. Ook is er een goede kans op het zien van velen verschillende (water) vogels, apen en dorstige of nieuwsgierige zoogdieren die de rivieroevers opzoeken.
Onderweg picknicken we vanuit onze lunchboxen.
Bij aankomst in de dorpje van de Chalalán gemeenschap, is het een kleine 25 minuten lopen naar de Chalalán Lodge. Het personeel van de lodge zal je helpen met het dragen van je bagage.
Caiman in Bolivian Pampas Amazon tour`s Middags kun je o.a. deelnemen aan een korte wandeling langs het Paraba pad, in de richting van een speciaal uitkijkpunt met een prachtig uitzicht over het Chalalán Meer het Andes gebergde en het Madidi regenwoud.
Onderweg zal onze gids je alles vertellen over de bijzondere planten en bomen die we tegenkomen en hoe de gemeenschap deze op een verantwoorde, duurzame manier probeert te gebruiken. Ook zal onze gids je meer vertellen over de Chalalán gemeenschap, hun geschiedenis en gebruiken.
Na dit bezoek lopen we terug naar het Chalalán meer en maken we een korte boottocht langs de oevers. Terwijl de zon langzaam onder gaat heb je vanaf het meer een goed overzicht op hoe de kleuren van de natuur veranderen en de meeste oerwoudbewoners hun slaapplaatsen opzoeken, terwijl enkele oerwoudbewoners juist nu beginnen te ontwaken. Dieren die je tegen kunt komen zijn o.a. vele (water)vogels en verschillende apensoorten die terugkeren naar hun rustplaatsen voor de nacht, terwijl de vleermuizen juist uit hun donkere schuilplaatsen tevoorschijn komen om zich tegoed te doen aan de velen insecten die op dit uur van de dag/avond boven het water zoemen.
Na het avondeten in de lodge kun je deelnemen aan een nieuwe ‘nachtelijke’ excursie over het pikdonkere meer, opzoek naar o.a. uilen, vis etende vleermuizen, kaaimannen en andere reptielen.

Squierrel monkey in the AmazonDag 3: Chalalán Ecolodge – Madidi Nationaal Amazone Reservaat
Voor de vroege vogels en/of vogelspotters onder ons is het in overleg al mogelijk om vanaf 5:30 am te ontbijten.
Na het ontbijt maken we een mooie wandeling langs 1 van de paden in de buurt van de lodge. Je kunt kiezen uit verschillende paden en afstanden met verschillende interessante thema’s. Enkele thema’s zijn o.a.: Geschiedenis van de Amazone, Ecologische processen, geneeskrachtige planten, hardhouten bomen, gedrag van de dieren, vogelspotten en opzoek naar zoogdieren.
We lunchen in de eetzaal van de Chalalán Ecolodge, waarna we kunnen uitbuiken in 1 van de hangmatten en/of een verfrissende duik nemen in het Chalalán meer.
Optional themes:
Natural interpretation of the forest, natural history, ecological processes, medicinal plants and hardwood trees, animal behavior and bird and mammal watching.
Voor later in de middag bieden we verschillende activiteiten aan, waaronder korte wandelingen, handwerken, kano tochten en/of het bekijken van een interessante documentaire over het Madidi Reservaat en de gemeenschappen die in de Amazone leven.Macaws in the Amazon Rainforest tour
’s Avonds is het mogelijk om voor diner (afhankelijk van de beschikbaarheid) een traditionele “dunucuabi” maaltijd (catfish gewikkeld in bananen bladeren) of een “tacuara”, lokale vis klaargemaakt in bambo te bestellen.
Ook voor na het avondeten zijn er verschillende opties mogelijk, waaronder:
Een avondwandeling langs de Paraba of Silbador paden, onder begeleiding van een nachtelijk concert, opzoek naar amfibien, reptielen, kleurrijke insecten, tarantulas, eekhoorns, nachtbeertjes en andere dieren die eventueel ons pad kruizen.
Of we kunnen deelnemen aan een traditionele Quechua – Tacana avond met muziek en dans georganiseerd door de lokale San José en Uchupiamonas gemeenschappen.*
*De beschikbaarheid van deze activiteit hang af van het aantal gasten en kan eventueel ook op andere avonden worden aangeboden.

Capybaras in Bolivian Amazon TourDag 4: Chalalán Ecolodge – Rurrenabaque – La Paz
Na een stevig ontbijtbuffet in onze ecolodge, wandelen we vanuit de lodge naar de Tuíchi Rivier en nemen we de boot terug naar Rurrenabaque (3 uur).
We proberen je aankomst tijd in Rurrenabaque te combineren met de meest populaire vertrektijden van vluchten richting richting La Paz.
We raden je aan om ook onderweg terug naar Rurrenabaque de oevers van de rivier goed in de gaten te houden, wie weet kom je op het laatste moment nog een dorstige jaguar tegen…
Bij aankomst in Rurrenabaque wordt je naar ’t vliegveld gebracht.

Interessant: Het is ook mogelijk om deze tour met 1 of 2 dagen te verlengen. Vraag ons alsjeblieft naar de mogelijkheden als je interesse hebt in deze optie.

Let op: alle wandelingen in deze tour zijn eenvoudig en goed te doen voor mensen met een normale gezondheid en lichaamelijke conditie.

Extra informatie omtrent veranderingen in het reisschema.
De omschrijvingen van onze tours door het Amazone regenwoud geven een goed overzicht van de geplande dagindeling. Onverwachtte en onvoorspelbare lokale omstandigheden (bijvoorbeeld het weer, maar ook lokale landverschuivingen of stakingen) kunnen er echter voor zorgen dat de tour ter plaatse aangepast moet worden. Onze lokale touroperator zal dit ten alle tijde naar beste inzicht, met het oog op jouw veiligheid en met zo min mogelijk aanpassingen ten opzichte van het originele reisschema proberen op te lossen.

Inclusief in deze Amazone Tour:
– Transfers van en naar het vliegveld in Rurrenabaque
– 1 Nacht in middel klasse hotel in Rurrenabaque, incl. continental ontbijt
– Transport over water gedurende de tour in comfortabele motorboten
– Lunchboxen gedurende verschillende dag-excursies
– Een prive kamer met eigen badkamer
– Alle maaltijden in onze Ecolodge
– Entree geld voor het nationale Madidi Park (160 Bolivianos p.p.)
– Een Spaans en Engels sprekende gids gedurende de tour
– Verschillende wandelingen en dag-excursies onder begeleiding van onze gidsen
– Enkele avond excursies onder begeleiding van onze gidsen
– Lokale en nationale belastingen.

Exclusief:
– Vlucht- of buskaartjes van La Paz -> Rurrenabaque -> La Paz
– Luchthavenbelastingen/ belastingen op het busstation
– Alcohol, snacks en frisdranken
– Maaltijden in Rurrenabaque
– (internationale) bank transactiekosten
– Een verplichtte reisverzekering
– Fooien

Aanbevolen om mee te nemen:
– Gele koorts inenting en eventuele andere benodigde inentingen (vraag je huisarts/ tropendoker, niet de GGD) om advies
– Lichte, gemakkelijke, snel droogende kleding, geschikt voor een tropisch, vochtig klimaat, inclusief lange broekspijpen en mouwen tegen de muggen
– Een grote rugzak of handige sporttas (geen harde koffers)
– Een dagrugzak
– 4 tot 6 paar sokken die je over je broekspijpen kunt trekken
– Zwemkleding
– Pet of hoed
– Comfortabele dichte (wandel) schoenen (plus slippers, of sandalen)
– Een warme trui/fleece/ jas voor in de avond (na een regenbui)
– Bescherming tegen de zon en insecten (deet)
– Een waterdichte zak/ tas ter bescherming van je elektrische apparatuur
– Hoofdlampje of zaklamp
– Verrekijker
– Toilettas
– Een waterfles/ bidon van min 1 tot anderhalve liter
– Wij hebben laarsen te leen, maar als je erg grote voeten hebt (44+) dan raden we je aan om een paar mee te nemen
– Kleingeld (Bolivianos, eventueel voor tips en ’t kopen van souvenirs)
– Je paspoort + een kopie