Tambopata Wasaí wildlife ervaring! - Vanaf $800 pp

Tambopata Wasaí Amazon Lodge

Korte reisbeschrijving:
Dag 1: Transfer naar de Wasaí Tambopata Amazone Lodge
Dag 2: Amazone ervaring en kamperen in de buurt van het Tambopata Wildlife Center
Dag 3: Bezoek de Chuncho ara klei-lik
Dag 4: Bezoek het Sandoval Meer
Dag 5: Wasaí Lodge – transfer – Puerto Maldonado

Tambopata Wasaí wildlife ervaring! – Vanaf $800 p.p.

This Voor deze nieuwe Amazone tour werken we met Wasaí Expeditions, met als doel om samen een bijzondere en gevarieerde oerwoud ervaring in de Amazone aan te bieden. Het regenwoud van het Tambopata natuur reservaat staat vooral bekend om haar zogenaamde ‘Ara Klei-Liks’, dit zijn mineraalrijke kleiwanden waar dagelijks velen gekleurde papagaaien en ara’s op af komen. Met deze tour bieden we mogelijkheid om van dichtbij velen vogelsoorten en verschillende zoogdieren te zien, terwijl je in de mooi gelegen Wasaí lodge slaapt. Daarnaast zul je zelfs één nacht in een tent in het Bahuaja Sonene Park in de buurt van de Chuncho ara klei-lik slapen. Kamperen in het Amazone oerwoud is een heel bijzondere ervaring!

Uitgebreidde beschrijving van deze Amazone tour:

Wasaí wildlife experience Tambopata PeruDag 1: Puerto Maldonado – Transfer naar Wasaí Tambopata Lodge
Rond 12:30 u wordt je opgehaald van het vliegveld van Puerto Maldonado, gelegen in het Amazone oerwoud, grenzend aan het Tambopata natuur reservaat en naar de Wasaí Maldonado Eco Lodge gebracht.
Optioneel: Kun je ook ‘s nachts in ongeveer 8 ½ uur, per comfortabele bus van Cusco naar Puerto Maldonado rijden en ‘s middags zelf naar de Wasaí Maldonado Eco Lodge gaan om bij de groep aan te sluiten.
Na een welkomsdrankje en korte uitleg over de tour, stap je in een boot en vaar je met de rest van de groep zo’n 3 ½ uur over de Tambopata rivier richting het beschermde gebied van de Tambopata Reserve Zone. Onderweg reis je door prachtige natuur, kom je langs verschillende lokale dorpjes, zul je velen vogelsoorten zien en met een beetje geluk kun je verschillende zoogdieren op de oevers van de rivier spotten.
Laat in de middag kom je aan in de Wasaí Tambopata Lodge, waar je een korte uitleg over de lodge en omgeving krijgt.
Na het avondeten zullen we een korte wandeling door de omgeving van de lodge maken om kennis te maken met het nachtleven van de Amazone en opzoek te gaan naar gekleurde kikkertjes, uilen, rolstaart beertjes en andere dieren die ‘s nachts hun ogen openen.
Overnachting in de Wasaí Tambopata Lodge. (L, D)

Wasaí caiman tourDag 2: Amazone ervaring en kamperen in de buurt van het Tambopata Wildlife Center
Deze ochtend zul je gewekt worden door de zang van velen verschillende vogels, waaronder de Oropéndula’s. Het loont om extra vroeg op te staan en naar ons uitzichtpunt te lopen, om prachtige foto’s van de opkomende zon en ontwakende natuur te maken.
Na het ontbijt kun je een verfrissende duik in de Tambopata Rievier nemen en de omgeving van de lodge verkennen. Ook is het mogelijk om Optioneel deel te nemen aan een kayak tour over de rivier (*), of om te proberen om één van de 250 verschillende vissoorten die in deze rivier voorkomen te vangen.
Na de lunch stappen we weer in de boot en varen we naar het nationale Bahuaja Sonene natuur reservaat. Onze camping voor de nacht is op de grens van dit reservaat.
Onderweg reizen we door prachtige, ongerepte oerwoud landschappen en zullen we weinig tot geen andere mensen tegenkomen. In dit gedeelte van het regenwoud mag niet gekapt, vebouwd, of ontgonnen worden en daarom is er in deze nog onaangetaste natuur een grotere kans op het zien van bijzondere flora en fauna, waaronder velen vogelsoorten, capybaras, apen, kaaimannen, schildpadden en misschien zelf wel een jaguar!
Tegen het einde van de middag komen we aan bij onze kampeerplek, omgeven door hoge woudreuzen en gelegen aan de Malinowski Rivier. Op deze bijzondere plaats zullen we ons kamp voor de nacht voorbereiden. Na het opzetten van de tenten maken we een korte wandeling naar “La Torre”. Vanaf deze kleine uitkijktoren wachten we tot de zon onder gaat boven de splitsing van de Alto Tambopata en Malinowski rivieren en de lucht oranje, rood en paars kleurd boven het ons omringende regenwoud.
‘s Avond maken we een korte wandeling naar een nabij gelegen ‘klei-lik, of Collpa’ voor zoogdieren. De mineraal rijke grond van deze Colpa heeft ook in het donker een aantrekkingskracht op verschillende zoogdieren. Er zijn er die de mineralen als aanvulling op hun dieët gebruiken, en er zijn de roofdieren die jagen op de kleinere bezoekers van de Colpa.
Na deze wandeling zullen we een klein kampvuur maken en onder de sterrenhemel, tussen de woudreuzen in slaap vallen. (O, L, D)
(*) Let op: Avontuurlijke activiteiten, zoals kayakken en Zip-line kosten 20,- US$ p.p. extra en het beklimmen van een 50 m hoge boom kost 40,- US$ extra.

Tambopata Colpa Clay LickDag 3: Bezoek de Chuncho Ara Klei-Lik – Wasaí
Deze ochtend is er een grote kans dat je gewekt word door het gekwetter van velen vogels en het brullen van de brulapen die in dit gebied leven. Het is een bijzonder concert van onbekende geluiden en ook een mooi gezicht wanneer de fel gekleurde vogels in het zachte ochtendlicht opvliegen en zich aftekenen tegen de donker groene jungle.
Dan is het tijd om in een boot te stappen en 25 min. stroomopwaarts te varen richting El Chuncho Great Macaw Claylick, gelegen in het beschermde Bahuaja Nationale natuur reservaat. Als het weer mee zit, kunnen we hier getuigen zijn van één van de mooiste natuurlijke, kleurrijke en muzikale schouwspelen van het Amazone Regenwoud, verzorgd door tientallen, zo niet honderden fel gekleurde vogels die zich dagelijks tegoed komen doen aan de zouten en mineralen aanwezig in deze bruine kleiwand.
Ook is het mogelijk om bijv. Kaaimannen, schildpadden en/of Capybaras op de nabij gelegen rivier oever te spotten. Na het nemen van velen foto’s (een goede lens is een aanrader), maken we een korte wandeling langs de rivier oever en door de omgeving opzoek naar de aanwezigheid van wildlife. Wasaí wildlife experience Climbing trees in the Amazon Rainforest
Daarna varen we stroomafwaarts terug naar ons kamp in het Tambopata Wildlife Center, waar we van een laat, maar stevig ontbijt kunnen genieten voordat we terug varen over de Tambopata Rivier, naar de Wasaí Tambopata Lodge. Hier aangekomen kun je relaxen, door de omgeving wandelen en/of een duik in het water nemen.
Na de lunch maken we een etnobotanische wandeling door het oerwoud en leren we meer over de geneeskrachtige werking van de verschillende plantensoorten. Onderweg komen we zelfs langs de ‘wandelende palmboom’, die zich jaarlijks langzaam verplaatst.
Vanmiddag kun je ook optioneel deelnemen aan verschillende avontuurlijke activiteiten, zoals: Zip-line, kayakken en/of reusachtige bomen beklimmen.
Na het avondeten maken we een boottochtje opzoek naar kaaimannen. Ondanks dat ze donker gekleurd zijn en grotendeels in het water liggen, zijn hun ogen gemakkelijk te spotten als deze rood oplichten in het licht van onze zaklampen.
Overnachting in de Wasaí Tambopata Lodge (O, L, D)
(*) Let op: Avontuurlijke activiteiten, zoals kayakken en Zip-line kosten 20,- US$ p.p. extra en het beklimmen van een 50 m hoge boom kost 40,- US$ extra.

Tapir in Tambopata AmazonDag 4: Wasaí Wildlife Ervaring – Sandoval Meer
Na het ontbijt varen we terug over de Tambopata Rivier, in de richting van Puerto Maldonado. We lunchen in de Wasaí Maldonado Lodge, voordat we over de Madre Dios Rivier richting het bekende Sandoval Meer varen.
Na een korte boottocht en mooie wandeling komen we aan bij het prachtig gelegen Sandoval Meer. We stappen hier in een ranke houten kanoo en terwijl onze gids langzaam vooruit roeit, moeten we allemaal goed opletten of we de Reuzen rivier Otters kunnen spotten. Het Sandoval Meer staat hierom bekend, maar , andere dieren die we tegen kunnen komen zijn o.a. anacondas, de Hoatzin, Anhinga en meer.
Na dit bijzondere boottochtje lopen we terug naar onze motorboot. Ondertussen is het al schemerig geworden en beginnen de avond bewoners van de Amazone langzaam te ontwaken…
We varen terug naar de Wasaí Maldonado Lodge waar we van ons laatste avondmaal in de Amazone genieten.
Overnachting in de Wasaí Maldonado Lodge (O, L, D)

Wasaí wildlife experience howler monkeyDag 5: Wasaí – Amazone – Puerto Maldonado
Na het ontbijt varen we een laatse keer door de Amazone terug naar Puerto Maldonado en wordt je daar naar het vliegveld gebracht.

Let op: we raden aan dat je NIET vóór 12 uur ‘s middags vliegt.

Belangrijk: Het bovenstaande tourschema is een goede indicatie van deze Wasaí Amazone tour, maar het uiteindelijke tourschema is afhankelijk van onvoorspelbare lokale (weers)omstandigheden.

Inclusief in deze Amazone Tour:
– Transfers van en naar het vliegveld
– Al het transport over de weg en het water zoals boven omschreven
– 2 Nachten in de Wasaí Tambopata Lodge, 1 nacht kamperen bij het Tambopata Wildlife Center en 1 overnachting in de Wasí Maldonado Lodge, gelegen aan de rand van Puerto Maldonado en op de oever van de Madre Dios Rivier
– Full board – B: ontbijt, BL: lunch pakket, L: lunch en D: diner
– Een ervaren gids die Spaans en Engels spreekt
– Rubber laarsen

Exclusief:
– Vluchten en luchthavenbelasting
– Avontuurlijke activiteiten (zip-line, kayakken, boomklimmen, etc.)
– Wasserette, bellen, frisdranken, alcohol, berichten via de radio en internet
– Entree geld van het Nationale Park/ reservaat (48 US$ p.p.)
– Fooien
– Laundry, telephone, alcoholic drinks, sodas, radio calls, INTERNET
– Tips
– (international) bank transactie kosten

Let op: de hoogte van het entree geld kan onverwacht door SERNANP worden verhoogt

Aanbevolen om mee naar de Amazone te nemen:
– Eventuele benodigde inentingen. Vraag ook je huisarts/ tropendoker (Niet de GGD) om advies (inentingen voor Gele Koorts worden vaak geadviseerd)
– Lichte, gemakkelijke, snel droogende kleding, geschikt voor een tropisch, vochtig klimaat, inclusief lange broekspijpen en mouwen tegen de muggen
– Een middel grote rugzak of handige sporttas, let op voor vervoer naar en van de lodge kun je maar 1 tas meenemen. Je handbagage moet dan dus in de grote tas passen…
– 4 tot 5 paar sokken die je over je broekspijpen kunt trekken
– Zwemkleding
– Pet of hoed
– Comfortabele dichte (wandel) schoenen (plus slippers, of sandalen)
– Een warme trui/fleece/ jas voor in de avond (na een regenbui)
– Bescherming tegen de zon en insecten (deet)
– Een waterdichte zak/ tas ter bescherming van je elektrische apparatuur
– Hoofdlampje of zaklamp
– Verrekijker
– Toilettas
– Een waterfles/ bidon van min 1 tot anderhalve liter
– Wij hebben laarsen te leen, maar als je erg grote voeten hebt (44+) dan raden we je aan om een paar mee te nemen
– Kleingeld in Soles (eventueel voor tips en ’t kopen van souvenirs)
– Je paspoort + een kopie