Avontuurlijke Pacaya Samiria Amazone Tour - vanaf $590 pp

Pink dolphins in the Amazon of Iquitos

Korte reisbeschrijving:
Day 1: Aankomst in Iquitos
Dag 2: Iquitos – Nauta – Yarapa Rivier – Nationale Pacaya Samira Reservaat – Dolphin Lodge
Dag 3: Yarapa Rivier – Nationale Pacaya Samiria Amazone Reservaat
Dag 4: Nationale Pacaya Samiria Reservaat
Dag 5: Nationale Pacaya Reservaat (kamperen?)
Dag 6: Nationale Pacaya Samiria Reservaat – Yarapa Rivier – Nauta – Iquitos

Avontuurlijke Pacaya Samiria Amazone Tour – vanaf $590 p.p.

Th De Avontuurlijke 6 dagen/ 5 nachten Iquitos/ Pacaya Samira Tour, wordt ook wel: “A Full Cayman and Dolphin Experience” genoemd, omdat (als de omstandigheden meezitten) je overdag met dolfijnen kunt zwemmen en ’s avonds kaaimannen kunt spotten! De uitvalbasis een eenvoudige lodge aan de rand van de Yarapa Rivier, in het Pacaya Samiria Reservaat en op maar liefst 240 km van Iquitos!

Uitgebreidde reisbeschrijving van deze Amazone tour:Iquitos city in the Peruvian Amazon

Dag 1: Iquitos
Aankomst in Iquitos en transfer naar je hotel.
Iquitos is geen mooie, maar wel zeer bijzondere en unieke stad. Het is de grootste stad ter wereld zonder toegangswegen over land. We raden zeker aan om na aankomst op je gemak deze stad te verkennen en de smaak op te pikken van de velen verschillende nieuwe geuren en gerechten in een tropisch en kleurrijk decor! Het is een goede voorbereiding op de avontuurlijke jungle tour van morgen.

Dolphin Lodge Pacaya Samiria Amazon PeruDag 2: Iquitos – Nauta – Yarapa Rivier – Pacaya Samira Nationaal Reservaat – Dolphin Lodge
Om 7:00 am wordt je bij je hotel opgepikt en naar de haven van Naute gebracht. Deze rit is ongeveer 1 hour and 45 min. En voert je langs verschillende pittoreske boeren dorpjes.
Vanuit Naute varen we in ongeveer 2.5 uur we per typische Amazoneboot naar de Dolphin Lodge gelegen aan de Yarapa Rivier. Onderweg kruizen we o.a. de Amazone, Marañon en Ucayali rivieren en is er een grote kans op het zien van de bijzondere roze/ witte zoetwater dolfijnen!
Bij aankomst in de lodge krijg je een korte briefing over de lodge en het programma van de komende dagen en is het tijd voor lunch.
’s Middags bezoeken we een lokaal dorp en leren we meer over de gebruiken van de mensen die in het oerwoud wonen.
Na het avondeten kun je deelnemen aan een bijzondere ‘nachtelijke’ kanotocht waarbij je met zaklampen opzoek gaat naar kaaimannen en andere nachtelijke Amazone bewoners. Je vindt hen doordat hun ogen in het licht van de zaklamp oplichten als kleine gloeiende kooltjes in de zwarte nacht.

Sloth in Amazon IquitosDag 3: Yarapa Rivier – Pacaya Samira Nationaal Amazone Reservaat
Bij dag en dauw kun je deelnemen aan een verfrissende wandeling door het oerwoud, terwijl de natuur om je heen langzaam ontwaakt en aan haar ochtend concert begint. Het is een kleurrijk spektakel!
Na het ontbijt vertrekken we per boot over de Yarapa Rivier. Onderweg zullen we o.a. velen verschillende (water)vogels zien en stoppen we in een stille zijtak op op piranha’s te vissen.
Voor na de lunch staat er een speciale wandeling door het regenwoud op het programma. Gedurende deze wandeling zullen we o.a. meer leren over de geneeskrachtige planten in het regenwoud en hoe je gebruik kunt maken van je omgeving om in de Amazone te overleven.
’s Avonds maken we een bijzondere wandeling door de omgeving opzoek naar kleurrijke kikkers, insecten, gordeldieren en andere bewoners van de Amazone die er ’s nachts opuit trekken en het nachtleven van de jungle verzorgen.

Victoria waterlelies in IquitosDay 4: Pacaya Samira National Reserve
You Dag 4: Pacaya Samira Nationaal Amazone Reservaat
Deze ochtend kun je deelnemen aan een “vroege vogels kanotocht” om mee te maken hoe de kleurrijke (water)vogels op een muzikale manier ontwaken!
Na een laat ontbijt varen we er weer opuit, deze keer om o.a. op piranha’s, katvis, bujurquis en acarahuasu te vissen in een meer in de buurt van onze lodge.
’s Middags maken we een nieuwe wandeling door een ander deel van het oerwoud om ons heen, het doel is om een bezoek te brengen aan de grootste waterlelies ter wereld. Deze lelies worden de Victoria Regia waterlelies, genoemd en zijn zo groot dat ze het gewicht van een klein kind kunnen dragen! Onderweg is er een grote kans op het spotten van verschillende apensoorten en eekhoorns in de boomtoppen boven onze hoofden.
Na de wandeling varen we per kano nog dieper het oerwoud in, richting een inheemse familie die ons meer kan vertellen over de maagdelijke natuur om ons heen en hun eeuwenoude tradities.
Na het avondeten kunnen we onderling onze ervaringen uitwisselen en met onze gids bespreken. Ook kunnen we onze gids vragen om ons meer te vertellen over de legendes uit het mysterieuze Amazone woud.

Monkeys in Iquitos Amazon Rainforest Pacaya SamiriaDag 5: Pacaya Samira Nationaal Amazone Reservaat (kamperen?)
Na het ontbijt varen we naar een speciale kampeerplek in het oerwoud, omringd door bijzondere planten en bomen, die o.a. het leefgebied van de luiaard vormen. Tijdens een wandeling in de buurt van onze kampeerplek kun je o.a. meer leren over de verschillende palmbomen en de bekende rubberboom.
We eten ons avondeten op de camping.
Terwijl we op de kamping verblijven en in tenten slapen, kunnen we er ook voor kiezen om een andere bijzondere avondwandeling te maken, opzoek naar o.a. gekleurde (boom) kikkers, kaaimannen, ‘nachtaapjes’ en ‘nacht vogels)die in het Amazone regenwoud wonen!

Sunset in IquitosDag 6: Pacaya Samira – Yarapa Rivier – Nauta – Iquitos
Vandaag ontbijten we in de lodge maken we enkele korte wandelingen door de prachtige natuur rond de Dolphin Lodge.
Na een vroege lunch varen we terug naar Naute vanwaar we met prive transport terug rijden naar Iquitos. De aankomst in Iquitos is zo tussen 16:00 en 17:00u, optijd nog èèn van de laatste vluchten (LAN at 19:20h) terug naar Lima te halen.
Einde van deze bijzondere en avontuurlijke Amazone Ervaring.


Veranderingen in het reisschema:
De omschrijvingen van onze tours door het Amazone regenwoud geven een goed overzicht van de geplande dagindeling. Onverwachtte en onvoorspelbare lokale omstandigheden (bijvoorbeeld het weer, maar ook lokale landverschuivingen of stakingen) kunnen er echter voor zorgen dat de tour ter plaatse aangepast moet worden. Onze lokale touroperator zal dit ten alle tijde naar beste inzicht, met het oog op jouw veiligheid en met zo min mogelijk aanpassingen ten opzichte van het originele reisschema proberen op te lossen.

Inclusief in deze Amazone Tour:
– Hotel/ vliegveld transfers in en uit
– 1 Nacht in een hotel in Iquitos, op basis van een twee-persoonskamer met airco
– 3 a 4 Nachten in de Dolphin Lodge (optioneel om de 4e nacht te kamperen)
– De excursies and dagelijkse programma’s zoals in de uitgebreidde reisbeschrijving omschreven
– Begeleiding van een Engels sprekende gids gedurende de tour
– Alle transport gedurende de tour
– Gezuiverd drinkwater tijdens de tour
– Het gebruik van de generator gedurende enkele uren van de dag, om batterijen op te kunnen laden
– Alle maaltijden, ontbijt lunch en diner gedurende de tour (niet in Iquitos)

Exclusief:
– Vliegtickets en luchthaven belasting
– Alcohol, cigaretten, frisdranken en gebruik van de wasserette en noodtelefoon
– Andere persoonlijk uitgaven (in Iquitos)
– 110 US$ extra voor mensen die alleen boeken
– Een verplichtte reisverzekering
– Fooien
– (internationale) bank transactie kosten

Aanbevolen om mee te nemen op deze Amazone tour:
– Eventuele benodigde vaccinaties (vraag je huisarts/ tropendoker, niet de GGD) om advies
– Lichte, gemakkelijke, snel droogende kleding, geschikt voor een tropisch, vochtig klimaat, inclusief lange broekspijpen en mouwen tegen de muggen
– Een grote rugzak of handige sporttas (geen harde koffers)
– Een dagrugzak
– 4 tot 6 paar sokken die je over je broekspijpen kunt trekken
– Zwemkleding
– Pet of hoed
– Comfortabele dichte (wandel) schoenen (plus slippers, of sandalen)
– Een warme trui/fleece/ jas voor in de avond (na een regenbui)
– Bescherming tegen de zon en insecten (deet)
– Een waterdichte zak/ tas ter bescherming van je elektrische apparatuur
– Hoofdlampje of zaklamp
– Verrekijker
– Toilettas
– Een waterfles/ bidon van min 1 tot anderhalve liter
– Wij hebben laarsen te leen, maar als je erg grote voeten hebt (44+) dan raden we je aan om een paar mee te nemen
– Kleingeld (eventueel voor tips en ’t kopen van souvenirs)
– Je paspoort + een kopie

Extra informatie/ tips:
• Informeer ons alsjeblieft voor vertrek of je speciale dieet wensen/ voedsel allergien/ gezondheids-/ lichamelijke condities hebt die invloed kunnen hebben op je verblijf in het Amazone regenwoud.
• Baggage: Je grote baggage en/of erg waardevolle spullen kun je eventueel op de dag van vertrek in ons kantoortje in Iquitos achterlaten. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
• Fairtravel4u en onze lokale partners kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies, diefstal, beschadeging, enz van spullen die niet in onze opslag zijn opgeslagen.
• Het weer: De gemiddelde temperatuur in Iquitos is 30 °/ 35 ° met een hoge luchtvochtigheid. Het regenseizoen loopt van november tot juli en we raden je sterk aan om hierop voorbereid te zijn.
• We willen je graag met nadruk vragen goed naar de adviezen en instructies van de gids te luisteren en respect te tonen voor de natuur en de groepsleden om je heen.