Iquitos, Pacaya Samiria Expeditie - Vanaf $925 pp

Paseos Amazonico camping in Pacaya Samiria Amazon

Short tour itinerary:
Dag 1: Aankomst in Iquitos per vliegtuig of boot
Dag 2: Iquitos – Nauta – het Nationale Pacaya Samiria Amazone Reservaat
Dag 3: Pacaya Samiria Reservaat
Dag 4: Pacaya Samiria Reservaat
Dag 5: Pacaya Samiria Reservaat
Dag 6: Pacaya Samiria Reservaat – Nauta – Iquitos

Iquitos, Pacaya Samiria Expeditie – Vanaf $925 p.p.

IquitosReis in zes dagen vanuit Iquitos, door het Amazone regenwoud, de stroomgebieden van Yanayacu en het beschermde gebied van het Nationale Pacaya Samira Reservaat en beleef een onvergetelijke ervaring in 1 van de meest diverse natuurgebieden ter wereld!
Niet alleen kun je gedurende deze tour genieten van de prachtige natuur om je heen, heb je de mogelijkheid om kennis te maken met de bijzondere flora en fauna, maar kun je ook kennis maken met de menselijke bewoners, voor wie de Amazone hun thuis is. Van hen zul je meer leren over hun eeuwen oude cultuur, hedendaagse leefgewoonten en nieuwe duurzame en verantwoorde conservatie programma’s. Het is zeker interessant om te zien hoe enkele traditionele gemeenschappen die voor het moderne tijdperk in harmonie met de natuur leefden, nu proberen om hun eeuwen oude cultuur te combineren met een moderne levensstijl.

Uitgebreidde beschrijving van deze Amazone tour:

Dag 1: Aankomst in Iquitos
Na aankomst in Iquitos staat er een transfer op je te wachten die je naar je hotel brengt.
Iquitos is een interessante en unieke stad, gelegen in het midden van het immense Amazone Regenwoud, aan de grootste rivier ter wereld. Het is de grootste stad ter wereld zonder toegangswegen over land. Het is zeker de moeite waard om een wandeling door deze bijzondere stad te maken, om een indruk te krijgen van de bonte mix van verschillende kleuren, geuren, geluiden en smaken die deze stad in de Amazone te bieden heeft.

Capybaras in IquitosDag 2: Iquitos – Nauta – Pacaya Samiria Nationale Amazone Reservaat
Om 9:00 am wordt je opgehaald bij je hotel en naar ons lokale kantoortje in Iquitos gebracht. Nadat je de andere leden van onze groep hebt ontmoet, houden we een een korte briefing over het algemene tourprogramma en reisschema van de komende dagen.
Daarna rijden we in ongeveer 2 uur naar de kleinere havenstad Nauta op zo’n 100 km ten zuid westen van Iquitos. Hier stappen we op de boot en varen ongeveer 2.5 uur stroomopwaards over de Marañon Rivier het Nationale Pacaya Samiria Reservaat in, gelegen op 180 km ten zuid oosten van Iquitos.
Onderweg zul je velen verschillende vogelsoorten tegenkomen, waaronder reigers, haviken, horned screamers, papagaaien, parkieten, enz. Ook is er een grote kans dat je onderweg de bijzondere roze/witte zoetwater dolfijn tegenkomt! Voor onderweg nemen we een lunchbox mee om te picknicken.
Niet lang nadat we ons geregistreerd hebben bij een controle checkpoint aan de ingang van het Pacaya Samira Reservaat komen we aan bij de Arequipa gemeenschap. In de gastvrije omgeving van deze inheemse bewoners van het Amazone Regenwoud, slaan we ons eerste kamp op.
Voor het avondeten maken we een korte wandeling door de bijzondere omgeving van deze lokale gemeenschap.
Vannacht slapen we in speciaal voor het oerwoud ontworpen tenten, terwijl we naar de mysterieuze geluiden luisteren die vanuit het oerwoud tot in onze tenten te horen zijn.

Sloth in IquitosDag 3: Pacaya Samiria Nationale Amazone Reservaat
Doordat we vroeg opstaan zijn we getuige van de bijzondere ervaring van het ontwaken van de oerwoudbewoners om ons heen. Onder deze bewoners bevinden zich o.a. cotingas, kleurrijke papagaaien en ara’s en misschien zelfs wel de met uitsterven bedreigde Harpy adelaar (Harpia harpyja).
Daarna keren we terug naar ons kamp om te ontbijten
Een boottocht van 90 minuten stroomopwaards de Yanayacu Pucate rivier op, brengt ons bij het Shansho Meer. De flora en fauna onderweg omvat o.a. reusachtige Lupuna (Ceiba pentandra) bomen, Capirona en Capinuri (Heliocostilis scabra) bomen en natuurlijk een grote collectie aan kleurrijke vogels, waaronder de Toekan (Pteroglossus), de Rode Ara (Ara Macao), de blauw-en-gele ara (Ara ararauna), de Grote Zilverreiger (Egreta alba) en de Amazon Kingfisher (Chloroceryle amazona).
Aangekomen bij het meer kunnen o.a. zien hoe de Hoatzin of “Shanso” vogel (Opysthocomus hoazin) langs de oevers naar eten zoekt en misschien zelfs wel haar nest aan het maken is.
Hierna varen we terug naar onze camping om te lunchen.
’s Middags bezoeken we de Yanaquillo kreek opzoek naar o.a. doodshoofd aapjes (Saimiri boliviensis), leeuwenaapjes (Saguinus fuscicollis) en luiaards (Bradypus variegatus).
Tegen de avond keren we terug naar ons kamp voor diner.

Camping in Pacaya Samiria AmazonDag 4: Pacaya Samiria Nationale Amazone Reservaat
Na het ontbijt varen we per kano of boot naar de Japon Kreek en het Yanta Meer om te vissen en vogels te spotten. Enkele vissoorten die in dit meer voorkomen zijn o.a.: piranha (Serrasalmus), “sábalo” (Brycun americus) an sardina (Triportheus).
We lunchen laat in ons kamp, waarna we er aan het einde van de middag per kano’s op uit trekken om vanaf het water de magische zonsondergang boven het Amazone Regenwoud te kunnen aanschouwen!

Pink dolphin in AmazonDag 5: Pacaya Samiria Nationale Amazone Reservaat
Deze ochtend ontbijten we extra vroeg, waarna we ons kamp oppakken om naar een nieuwe kampgrond te varen. We vertrekken er boot over de Yanayacu Pucate rivier en hebben onderweg een goede kans op het zien van de roze/witte zoetwater dolfijnen (Inia geoffrenssis), “taricayas” de locale naam van de rivierschildpadden met gele stippen (Podocnemis unifilis). Als we geluk hebben kunnen we onderweg misschien zelfs reuzen rivier otters (Ptenerura brasiliensis) zien.
We lunchen op een verhoogde oever van de rivier, met een prachtig uitzicht over de omgeving.
Nadat we ons kamp hebben opgeslagen maken we een mooie wandeling door de nieuwe bijzondere omgeving met haar eigen typische flora en fauna.
Vanavond hebben we ons laatse diner en overnaching onder het groene bladerdak van mysterieuze Amazone oerwoud.

Squirrel monkeys in the AmazonDag 6: Pacaya Samiria Nationaal Reserve – Nauta -Iquitos
Na het ontbijt varen we terug over de Marañón rivier in de richting van Nauta.
Vanuit Nauta rijden we over land naar Iquitos.
Aangekomen in Iquitos wordt je naar je hotel of het vliegveld gebracht.

Let op: We raden aan om vanuit Iquitos niet eerder dan de laatste vlucht van de dag te boeken.

Veranderingen in het reisschema:
De omschrijvingen van onze tours door het Amazone regenwoud geven een goed overzicht van de geplande dagindeling. Onverwachtte en onvoorspelbare lokale omstandigheden (bijvoorbeeld het weer, maar ook lokale landverschuivingen of stakingen) kunnen er echter voor zorgen dat de tour ter plaatse aangepast moet worden. Onze lokale touroperator zal dit ten alle tijde naar beste inzicht, met het oog op jouw veiligheid en met zo min mogelijk aanpassingen ten opzichte van het originele reisschema proberen op te lossen.

Inclusief in deze Amazone Tour:
– Transfers van vliegveld->hotel->lodge->vliegveld in Iquitos (over land en te water)
– Entree geld voor het Pacaya Samiria Reservaat
– 1 Overnachting in een midde klasse hotel in Iquitos
– 4 Nachten kameren in speciale oerwoud tenten in het Pacaya Samiria Reservaat
– Alle maaltijden gedurende je verblijf in het oerwoud
– Excursies als omschreven in de uitgebreidde tour omschrijving
– Een Engels srekende gids

Exclusief:
– Vliegtickets en luchthavenbelasting
– Maaltijden in Iquitos en maaltijden die niet in de tour vermeld worden
– Wasserette service
– Alcohol, frisdranken en andere persoonlijke uitgaven
– Fooien

Aanbevolen om mee de Amazone in te nemen:
– Eventuele benodigde vaccinaties, vraag je huisarts/ tropendoker (Niet de GGD) om advies
– Lichte, gemakkelijke, snel droogende kleding, geschikt voor een tropisch, vochtig klimaat, inclusief lange broekspijpen en mouwen tegen de muggen
– Een grote rugzak of handige sporttas (geen harde koffers)
– Een dagrugzak
– 4 tot 6 paar sokken die je over je broekspijpen kunt trekken
– Zwemkleding
– Pet of hoed
– Comfortabele dichte (wandel) schoenen (plus slippers, of sandalen)
– Een warme trui/fleece/ jas voor in de avond (na een regenbui)
– Bescherming tegen de zon en insecten (deet)
– Een waterdichte zak/ tas ter bescherming van je elektrische apparatuur
– Hoofdlampje of zaklamp
– Verrekijker
– Toilettas
– Een waterfles/ bidon van min 1 tot anderhalve liter
– Wij hebben laarsen te leen, maar als je erg grote voeten hebt (44+) dan raden we je aan om een paar mee te nemen
– Kleingeld (soles eventueel voor tips en ’t kopen van souvenirs)
– Je paspoort + een kopie

Let op: we raden aan om vanuit Iquitos niet eerder dan de laatste vlucht van de dag te boeken.