Explorer’s Inn Chuncho Klei Lik Tour - Vanaf $1080 pp

Cabins Explorers Inn Eco Lodge Tambopata Amazon Peru

Short tour itinerary:
Day 1: Puerto Maldonado – Tambopata National Reserve – Explorer’s Inn Lodge
Day 2: Tambopata Amazon Reserve – Chuncho Clay Lick – Camping
Day 3: Chuncho Clay Lick – Explorer’s Inn Lodge
Day 4: Tambopata Reserve – Cocococha Oxbow Lake
Dag 5: Tambopata – Puerto Maldonado

Explorer’s Inn Chuncho Klei Lik Tour – Vanaf $1080 p.p.

Tambopata Amazon Reserve tour PeruTijdens deze exclusieve Amazone-tour verblijf je o.a. in de bekende Explore’s Inn Lodge. Deze lodge is eigendom van Peruvian Safaris, de eerste reisagent die in 1977 toestemming kreeg om ecotoerisme in het Tambopata-reservaat te verkennen.
Of je nu een bioloog bent of gewoon voor het eerst tropisch regenwoud wilt ervaren, deze tour biedt een geweldige kans! Vooral voor vogelaars is deze tourcombinatie van kamperen bij de Chuncho Clay Lick en overnachten in de Explorer’s Inn een van de beste touropties in het Tambopata Amazone Reservaat. Neem deel, overnacht in een tent en val in slaap terwijl je luistert naar het nachtleven van de Amazone! Word wakker met het gebrul van brulapen en de talrijke melodieën van de caciques en andere bewoners die in de palmen naast de bungalows nestelen. Overdag wandel je door junglepaden en peddel je over hoefijzervormige meren terwijl kleine tamarin-apen door het bladerdak springen, vroege rivierotters vissen voor hun ontbijt en zwarte kaaimannen zonnebaden aan de oevers. Ontspan en kijk hoe de zon ondergaat boven het kolkende water van de Tambopata-rivier terwijl felgekleurde ara’s en oropendolen overvliegen op weg naar hun rustplaatsen.

Uitgebreidde reisbeschrijving van deze Amazone tour:

Armadillo at Explorers inn tourDag 1: Puerto Maldonado – Tambopata Nationaal Reservaat – Explorer’s Inn Lodge
Ontvangst op de luchthaven en transfer naar het dok in de inheemse gemeenschap van Infierno vanwaar we aan boord gaan van onze kano en een reis van anderhalf uur naar de Explorer’s Inn lodge beginnen. Tijdens de reis hebben we een lunchpakket aan boord en kunnen we onder andere kaaimannen, schildpadden en capibara’s zien. Bij de lodge worden we ontvangen met een welkomstdrankje. Na het rusten maken we een korte avondwandeling om nachtdieren in het regenwoud te zien. Terug in de lodge dineren we met onze gids en enkele van de Resident Naturalists die beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden en om ons te vertellen over het Amazone-regenwoud, de grote variatie aan dieren in het wild en het Nationale Tambopata Natuurreservaat.

Sunset in Tambopata tour PeruDag 2: Explorer’s Inn – Kanotocht – Chuncho – Kamperen
Ontbijt om 7:30 am, waarna het tijd is om ons voor te bereiden op onze lange, maar geweldige tocht. We vertrekken om 9:30 am en volgen verschillende rivieren en kreken in de richting van de beroemde Chuncho Clay Lick. Deze kleilikklif is een van de meest spectaculaire natuurverschijnselen in het Amazone-regenwoud. Onze reis over water is ongeveer vier uur varen. Onderweg stoppen we bij het Malinowski Checkpoint, het officiële controlepunt voor het beschermde gebied van het Tambopata-reservaat. Onze lunch is een picknick aan de oevers van de Tambopata-rivier . Na aankomst op onze camping voor vanavond zullen we ons kamp opzetten en ontspannen. Dan is het tijd om de omgeving van onze camping te verkennen en misschien af te koelen in de rivier en te genieten van de zonsondergang in de jungle. Als het donker is, is het tijd voor het diner op onze camping. Na het diner verkennen we kort de omgeving van ons kamp op zoek naar dieren die in het donker naar buiten komen.

Macaw at clay lick in TambopataDag 3: Kamp – Chuncho Tabopata kleilik-klif – Explorer’s Inn
We worden vandaag al om 5:00 am gewekt, waarna we in 10 tot 15 minuten naar ons observatiepunt op 200 m van de Chuncho kleilik-klif navigeren. Het is een ongelooflijk, uniek en kleurrijk schouwspel om de vogels te zien ontwaken bij deze mineraalrijke kleiwand! Vogels die we waarschijnlijk kunnen spotten zijn o.a. de Boliviaanse ara’s, chirricles, blauwkoppapegaaien, aurora’s, Huacamayos-scharlakens, rode en groene ara’s, ara’s met kastanjevoorhoofd en schemerige koppen van parkieten!
Rond 8:00 am keren we terug naar ons kamp. Na het ontbijt maken we een korte verkenning rond ons kampterrein en dan is het tijd om terug te keren naar de Explorer’s Inn lodge. We varen nu ongeveer 2a3 uur stroomafwaarts in een lange houten kano. Afhankelijk van de watercondities is het een late lunch in de lodge. Tijd om wat te ontspannen en rond 15:30 uur maken we een korte wandeling naar Laguna Chica voor meer vogels kijken en genieten van de prachtige natuurlijke omgeving! Keer terug naar de lodge en tijd voor zonsondergang en diner. Korte avondwandeling – op zoek naar de vele wezens zoals kleurrijke insecten, reptielen en hopelijk grotere dieren!

Giant River otters Explorer's Inn Eco LodgeDag 4: Explorer’s Inn – Cocococha-meer – La Torre
We staan weer vroeg op en wandelen met onze gids ongeveer vijf en een halve mijl om de reuzen otters bij het Cocococha Oxbow Meer te spotten. Onderweg observeren we planten, insecten, vlinders, vogels, apen en, als we geluk hebben, mogelijk grotere zoogdieren. Bij het meer nemen we een strategische schuilplaats in en wachten op de otters. Daarna maken we een korte kanotocht rond het meer en kijken naar de dieren in het wild aan de oevers van het meer.
Terug in de lodge hebben we een late lunch en in de middag kun je uitrusten of onze buren van de lokale La Torre-gemeenschap bezoeken. Zij kunnen ons meer vertellen over hun leven in het Amazone Regenwoud. In de schemering maken we een korte wandeling naar Sunset Point om de avond in de Amazone te zien vallen. Daarna gaan we weer aan boord van de kano’s om met onze zaklampen opzoek te gaan naar kaaimannen. De uiteindelijke dagindeling is ook afhankelijk van het weer.

Howler monkey in Tambopata Amazon reserveDag 5: Tambopata Amazone – Puerto Maldonado
We staan weer vroeg op om te ontbijten. Daarna gaan we aan boord van en kano om ons terug te brengen naar Puerto Maldonado. Onderweg kijken we naar de dageraad over de Tambopata-rivier. Eenmaal in Puerto Maldonado worden we naar de luchthaven gebracht voor onze terugvlucht.

Opmerking over bagage: vanwege de beperkte ruimte in onze kano’s, is er slechts één (1) middelgrote handtas of rugzak toegestaan per passagier. De overbagage kan worden achtergelaten in ons kantoor in Puerto Maldonado.

Opmerking 2: de dagelijkse programma’s kunnen variëren, afhankelijk van lokale (weers)omstandigheden. Maar we zullen altijd proberen om de (nieuwe) route zo dicht mogelijk bij het originele programma te houden.

Inclusief in deze Amazone Tour:
– Transfers van vliegveld-> Lodge -> vliegveld, optioneel: busstation-> lodge -> busst.
– Alle maaltijden gedurende de tour
– Een welkomsdrankje
– Entree geld voor het Tambopata reservaat
– Een lunchbox op de boot onderweg naar de Explorer’s Inn
– 3 Overnachtingen in de Explorer’s Inn, op basis van 2 personen per kamer
– 1 Overnachting in een tent op basis van 2 personen per tent
– Een ‘nachtwandeling’
– Excursie naar het Cocococha Meer
– Excursie naar een kleine Clay Lick (Colpita)
– Zoektocht naar kaaimannen
– Excursie naar een locale gemeenschap
– Begeleiding van een ervaren Spaans en Engels sprekende gids

Exclusief:
– Transport naar en van Puerto Maldonado. Dit kan o.a. per binnelandse vlucht, internationale vlucht en/of per comfortabele nachtbus van Cusco naar Puerto Maldonado (tussen de 42 en 55 US$ p.p. voor een rit van 8.5 uur)
– Eventuele extra overnachtingen
– Extra kosten voor een eenpersoonskamer (indien beschikbaar), 100 US$
– Optioneel: een bezoek aan de Collpa Macaw Clay Lick, 75 soles (32 US$)
– Alcohol, frisdranken, snacks en andere persoonlijke uitgaven
– (internationale) bankkosten
– Fooien
– Een verplichtte reisverzekering
– Een inenting tegen Gele Koorts + plus bewijs van inenting

Aanbevolen om mee naar de Amazone te nemen:
– Eventuele andere benodigde inentingen. Vraag ook je huisarts/ tropendoker (Niet de GGD) om advies
– Lichte, gemakkelijke, snel droogende kleding, geschikt voor een tropisch, vochtig klimaat, inclusief lange broekspijpen en mouwen tegen de muggen
– Een middel grote rugzak of handige sporttas, let op voor vervoer naar en van de lodge kun je maar 1 tas meenemen. Je handbagage moet dan dus in de grote tas passen…
– 3 tot 4 paar sokken die je over je broekspijpen kunt trekken
– Zwemkleding
– Pet of hoed
– Comfortabele dichte (wandel) schoenen (plus slippers, of sandalen)
– Een warme trui/fleece/ jas voor in de avond (na een regenbui)
– Bescherming tegen de zon en insecten (deet)
– Een waterdichte zak/ tas ter bescherming van je elektrische apparatuur
– Hoofdlampje of zaklamp
– Verrekijker
– Toilettas
– Een waterfles/ bidon van min 1 tot anderhalve liter
– Wij hebben laarsen te leen, maar als je erg grote voeten hebt (44+) dan raden we je aan om een paar mee te nemen
– Kleingeld (eventueel voor tips en ’t kopen van souvenirs)
– Je paspoort + een kopie

Extra informatie:
• We raden zeer sterk aan dat onze gasten goed voorbereid op het vliegveld van Puerto Maldonado aankomen. Dit betekend dat je aankomt in de kleding die je die dag wil dragen en dat je je bagage al zodanig verdeeld hebt dat je alles wat je mee op de boot wil nemen gescheiden hebt van wat achter wil laten in ons kantoor in Puerto Maldonado. Dit om onnodige vertragingen en ergenissen van mede reizigers te voorkomen.

• Boten naar en vanaf de Explorer’s Inn Lodge: Omdat de meeste vluchten op Puerto Maldonado ongeveer gelijktijdig aankomen en vertrekken, om (onnodig) extra transportkosten uit te sparen en omdat dit beter is voor het milieu, verzorgen we maar 1 transfer per dag vanaf het vliegveld naar de lodge. Het kan dus voorkomen dat je soms op de aankomst van een ander vliegtuig moet wachten voordat je gezamelijk naar de lodge vertrekt. Afhankelik van hoe lang je moet wachten, kan dit op het vliegveld of in Puerto Maldonado.