Jamu Cuyabeno Amazone Lodge - Vanaf $490 pp

Jamu Cuyabeno Amazon Rainforest Lodge Ecuador

Short tour itinerary:
Dag 1: Lago Agrio – Cuyabeno Tour – Jamu Lodge
Dag 2: Amazone oerwoud wandeling, piranha vissen, kaaiman spotten en zwemmen
Dag 3: Tarapuy – Siona gemeenschap – avondwandeling door ‘t oerwoud
Dag 4: Kanoën door het ondergelopen regenwoud
Dag 5: Jamu Lodge – Cuyabeno/ Lago Agrio

Jamu Cuyabeno Amazone Lodge
– Vanaf $490 p.p.

Sunset in Cuyabeno Amazon ReserveDe Jamu Lodge ligt op ongeveer 15 min. van Laguna Grande (het Grote Meer), aan de oevers van de Cuyabeno Rivier, in het nationale Cuyabeno Amazone reservaat. Deze locatie is perfect om een goed overzicht te krijgen over het bekende en bijzondere ondergelopen oerwoud van Cuyabeno, met haar interessante bewoners, waaronder vele kleurrijke vogelsoorten, verschillende apensoorten, roze dolfijnen en zelfs ocelotten en andere wilde katachtigen.
Vanuit de Jamu lodge worden verschillende activiteiten en excursies in het oerwoud georganiseerd waaronder: leerzame wandelingen, trekkingen door het Terra Firma bos, een bezoek aan de modderige moerassen van de Hormiga Rivier, vissen, zwemmen in Laguna Grande, het bezoeken van inheemse gemeenschappen en het spotten van wildlife, waaronder vele verschillende vogelsoorten, verschillende apensoorten, roze dolfijnen en meer.
Gedurende de verschillende excursies word je altijd vergezeld van een twee-talige gids die je uitleg geeft over de omgeving en het Amazone regenwoud. Hij/ of zij zal ook proberen om je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.
Naast alle activiteiten is het natuurlijk ook mogelijk om het rustig aan te doen, om te relaxen in een hangmat en/of om met een drankje in de hand te genieten van een prachtige zonsondergang.
De lodge heeft 5 cabañas (grote hutten) en 40 slaapplaatsen. Elke cabaña is gebouwd in een traditionele rustieke stijl met rieten daken en word op een natuurlijke manier verlicht door kaarsen voor een meer sfeervolle oerwoud ervaring en om minder last te hebben van de aanwezige insecten.
In z’n geheel bied deze tour een goede prijs/ kwaliteits verhouding.

Uitgebreidde beschrijving van deze  Amazone tour:

Wooler Monkey in Cuyabeno AmazonDag 1: Lago Agrio – Cuyabeno Amazone Tour – Jamu Lodge
We verzamelen om 9:00 am in Lago Agrio, vanwaar we met prive transport naar de ingang van het Cuyabeno Reservaat rijden.
Na de lunch vertrekken we per kano met buitenboordmotor voor 2.5 uur over de Cuyabeno Rivier richting de Jamu Lodge. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten over de groene oevers van de Cuyabeno Rivier. Je zult ook velen verschillende vogels zien, waaronder bijvoorbeeld: de Caciques, Oropendolas, Greater Anis en de prehistorische “Hoatzin” en er is een grote kans op het zien van verschillende apensoorten en misschien zelfs wel andere zoogdieren. Er leven velen verschillende diersoorten in het Cuyabeno Reservaat, maar welke je kunt zien/ fotograferen is o.a. afhankelijk van geluk, weersomstandigheden en eigen observatievermogen.
Rond 16:30 u komen we aan bij de Jamu Lodge. De kamers worden verdeeld en er is tijd om te rusten en van de prachtige omgeving van de lodge te genieten. Het is ook mogelijk om te gaan zwemmen en/of om een mooie zonsondergang te bewonderen.
Diner is in de Jamu Lodge en daarna kun je er nog voor kiezen om een drankje te drinken in de knusse jungle bar van de lodge.

Sunset Laguna Grande Jamu LodgeDag 2: Wandelen, piranha vissen, kaaiman zoeken en zwemmen…
Na het ontbijt maken we een mooie wandeling van 3 tot 4 uur door primair regenwoud. Onderweg zal onze gids meer uitleggen over de omgeving en het Amazone Regenwoud in het algemeen. Tijdens deze wandeling zul je o.a. meer leren over de geneeskrachtige werking van verschillende de planten die we onderweg tegenkomen. Ook is er onderweg een goede kans op het zien van verschillende vogel en apensoorten.
Na de lunch in de Jamu Lodge kun je op piranha’s gaan vissen, een duik nemen in Laguna Grande en/of genieten van een mooie zonsondergang. Ook is het deze middag mogelijk om de bekende roze dolfijnen te zien en misschien zelfs wel een anaconda die in de vork van een tak aan de waterkant ligt te zonnen.
Diner is in de lodge en na het eten kun je deelnemen aan een nachtelijke kano tour opzoek naar kaaimannen.

Hoatzin bird in Cuyabeno Amazon TourDag 3: Tarapuy – Siona Gemeenschap – Avondwandeling
Voor mensen die de zonsopkomst willen zien en het ontwaken van het oerwoud mee willen maken is het mogelijk om deel te nemen aan een vroege vogel spot-kanotocht.
Na deze tour ontbijten we in de lodge, voordat we in traditionele, uit boomstammen gehakte kano’s (genaamd “quilla”) stappen om de Tarapuy gemeenschap te bezoeken. Tijdens ons bezoek aan deze inheemse gemeenschap kun je o.a. zien hoe het traditionele Casabe brood (brood gemaakt van Yucca) word gemaakt en leren hoe deze gemeenschap leeft van wat het oerwoud hen brengt.
Hierna bezoeken we de Sionas gemeenschap en leren we meer over de eeuwen oude tradities en leefgewoonte van deze bewoners.
Na deze leerzame bezoeken keren we terug naar de lodge voor een late lunch.
’s Middags heb je vrij om te relaxen en van de mooie omgeving te genieten.
Na het avondeten kun je deelnemen aan een avontuurlijke wandeling, om kennis te maken met het nachtleven van het oerwoud. Onder begeleiding van de nachtelijke oerwoud geluiden, gaan we met zaklampen opzoek naar o.a. kleurijke kikkers, insecten en geckos, maar is het ook goed mogelijk om andere nachtelijke bewoners, zoals slangen, gordeldieren, nachtbeertjes, of misschien zelfs well een ocelot (wilde kat) tegen te komen!

Canoe tour in Amazon EcuadorDag 4: Kano tocht door het ondergelopen oerwoud
Deze ochtend vertrekken we weer per traditionele kano’s, deze keer om verschillende kleine, minder touristische meertjes, waaronder Pato Cocha en Caiman Cocha te bezoeken. Deze meerjes worden gevormd door ondergelopen oerwoud (ook wel igapo gemaand), wat een bijzondere flora en fauna opleverd! Terwijl je over deze meertjes tussen de bomen en takken door roeit krijg je een goed overzicht over de grote variatie aan verschillende planten, bomen en kleurrijke bloemen. Doordat het roeien minder herrie maakt dan een buitenboordmotor heb je een grotere kans op het spotten van velen verschillende watervogels, slangen en apensoorten die water komen drinken en/of zich tegoed doen aan de verschillende vruchten die in dit bijzondere ondergelopen bos groeien!
Deze excursie duurt zo’n 4 a 5 uur en we nemen onze lunch mee om onderweg op een mooie plek te kunnen picknicken. Overnachting in de Jamu Lodge.

Dag 4/5: Jamu Lodge – Cuyabeno Amazone/ Lago Agrio
Na onze laatste ontbijt in het oerwoud varen we naar de uitgang van het Cuyabeno Reservaaten en reizen we verder over land terug naar Lago Agrio.scuirrel monkey in Ecuadorian Amazon

Let op: Voor mensen met minder tijd is het ook mogelijk om deze tour in 4 dagen te doen. Bij de 4-daagse tour optie vervalt de dagindeling van de 4e dag en wordt deze vervangen door de dagindeling van dag 5.

Veranderingen in het reisschema:
De omschrijvingen van onze tours door het Amazone regenwoud geven een goed overzicht van de geplande dagindeling. Onverwachtte en onvoorspelbare lokale omstandigheden (bijvoorbeeld het weer, maar ook lokale landverschuivingen of stakingen) kunnen er echter voor zorgen dat de tour ter plaatse aangepast moet worden. Onze lokale touroperator zal dit ten alle tijde naar beste inzicht, met het oog op jouw veiligheid en met zo min mogelijk aanpassingen ten opzichte van het originele reisschema proberen op te lossen.

Inclusief in deze Amazone Tour:
– Vervoer over land van Lago Agrio – Cuyabeno – Lago Agrio
– Vervoer over water
– Overnachtingen in de Jamu Lodge in een twee-persoons kamer. Optioneel kun je ook in zogenaamde slaapzalen met mx. 5 bedden slapen, dit kost 30 US$ p.p. minder
– Maaltijden (ontbijt, lunch en diner) tijdens de tour
– Drinkwater, koffie/ thee
– De boven omschreven excuries en activiteiten
– Een Engels sprekende gids
– Regen poncho en laarsen (laat ons alsjeblieft van te voren weten bij maten groter dan 44)

Exclusief:
– Vervoer van Quito – Lago Agrio – Quito (20 US$ heen en terug per bus, of ongeveer 160 US$ heen en terug per vliegtuig
– Entree geld voor het Cuyabeno Reservaat (2 US$ p.p.)
– 4 US$ p.p. entreegeld voor de inheemse gemeenschappen
– De toeslag voor een boeking van slechts 1 persoon is 50% extra
– Alcohol en frisdranken
– Zaken die niet in de bovenstaande tour worden omschreven
– Eventuele bank transactiekosten
– Persoonlijke uitgave
– Fooien

Let op: De prijs is gebaseerd op een tour van 5 dagen (aanbevolen), voor wie minder tijd heeft is het ook mogelijk om de tour een dag in te korten. Je reist dan op dag 4 van Cuyabeno naar Lago Agrio en de excursies van dag 4 komen te vervallen. Deze tour is 40 US$ p.p. goedkoper.

Aanbevolen om mee te nemen:
– Lichte, gemakkelijke, snel droogende kleding, geschikt voor een tropisch, vochtig klimaat, inclusief lange broekspijpen en mouwen tegen de muggen
– Een grote rugzak of handige sporttas (geen harde koffers)
– Een dagrugzak
– 4 tot 6 paar sokken die je over je broekspijpen kunt trekken
– Zwemkleding
– Pet of hoed
– Comfortabele dichte (wandel) schoenen (plus slippers, of sandalen)
– Een warme trui/fleece/ jas voor in de avond (na een regenbui)
– Bescherming tegen de zon en insecten (deet)
– Een waterdichte zak/ tas ter bescherming van je elektrische apparatuur
– Hoofdlampje of zaklamp
– Verrekijker
– Toilettas
– Een waterfles/ bidon van min 1 tot anderhalve liter
– Wij hebben laarsen te leen, maar als je erg grote voeten hebt (44+) dan raden we je aan om een paar mee te nemen
– Kleingeld (eventueel voor tips en ’t kopen van souvenirs)
– Je paspoort + een kopie

Verzekering:
Het is de eigen verantwoording van onze klanten om een reisverzekering te hebben/ af te sluiten en om de contact gegevens en het polisnummer ten aller tijden bij de hand te hebben.