Avontuurlijke Yasuni Amazone Tour 7d - Vanaf $1450 pp

Navigate deep into the Yasuni Amazon Tour

Korte beschrijving van deze Amazone tour:
Dag 1: Coca – Yasuni Amazone Reservaat – Mandari Panga Kamp
Dag 2: Wandelen over de “Pecary Trail” en anaconda’s en otters spotten
Dag 3: Rio Tiputini en Casa de la Abuela
Dag 4: Bezoek de Yasuni Parrot Clay Lick – kajakken en kamperen in het regenwoud
Dag 5: Verkenning van het Huaorani-territorium en de Anaconda-laguna
Dag 6: Kajak tour diep in het Amazone regenwoud – terug naar Mandari Panga
Dag 7: Mandari Panga – Yasuni – Coca.

Let op: Deze tour start alleen op dinsdagen en vrijdagen.

Handige en interessante informatie over het Yasuni Amazone Reservaat.

Avontuurlijke Yasuni Amazone Tour 7d – Vanaf $1450 p.p.

Wild camping in the Yasuni Amazon ReserveTijdens deze avontuurlijke kampeer- en kajak tour verken je een geïsoleerd deel van het Yasuni Amazone reservaat in Ecuador. PN (Parque Nacional) Yasuni is waarschijnlijk een van de meest biodiverse plekken op aarde! Het bevindt zich in het midden van een kleine zone waar de diversiteit van amfibieën, vogels, zoogdieren en vaatplanten allemaal hun maximale diversiteit op het westelijk halfrond bereiken. HetYasuni Amazone reservaat bestaat voor het grootste deel uit primair regenwoud en ligt binnen het voorouderlijke territorium van de inheemse Huaorani bevolking. Het Amazone regenwoud van Yasuni is ook de thuisbasis van een aantal geïsoleerde inheemse stammen, waaronder de Tagaeri en Taromenane, die nog steeds geïsoleerd van de buitenwereld leven.
Deze avontuurlijke jungle tour biedt een authentieke ervaring in het Amazone regenwoud van Yasuni. De tour combineert kanotochten met kajaktochten, sightseeing met wandelen en kamperen op een comfortabele camping met kamperen op afgelegen plekken diep in het regenwoud. Dit is de beste manier om exotische dieren in het wild te spotten die normaal gesproken wegblijven van plaatsen met menselijke activiteit!
Let op: deze tour begint alleen op dinsdag en vrijdag.

Uitgebreide beschrijving van deze Amazone tour:

Mandari Panga Yasuni Amazon campDag 1: Coca – Yasuni Amazone Reservaat – Mandari Panga Kamp
Bij aankomst in Coca (luchthaven of busstation) wordt je opgewacht door onze lokale gids. Afhankelijk van je aankomsttijd, heb je kans op een ontbijt (niet inbegrepen) in het restaurant “Maitos del Yasuní”. Dit restaurant biedt typisch Ecuadoraanse gerechten uit de Amazone en wordt beheerd door de vereniging Challuwa Mikuna. Deze vereniging ondersteund de inheemse vrouwen in het Amazone gebied.
Vanaf Coca reizen we ongeveer een uur en 45 minuten over land totdat we bij de Tiputini rivier aankomen, waar een gemotoriseerde kano op ons wacht. Het duurt ongeveer anderhalf uur om langs de Tiputini rivier dieper en dieper het Amazone regenwoud van het Yasuni reservaat in te varen.
Romantic camping in the Yasuni Amazon tourDe rivier gaat door een rustig deel van het regenwoud, dus er is een goede kans op het spotten van wilde dieren aan de oevers en in de boomtoppen. Wanneer we bij het kamp aankomen, heb je tijd om de faciliteiten te leren kennen en je tent in te richten. Daarna is het tijd om te genieten van een welkomstdrankje en een heerlijke lunch in het hoofdgebouw.
In de middag steken we over naar de andere kant van de Yitsu Yacu rivier voor een wandeling van ongeveer 2 uur. We sluiten de middag af terwijl we genieten van de zonsondergang aan boord van onze gemotoriseerde kano. Bij terugkomst in ons kamp wordt een heerlijk diner geserveerd bij kaarslicht.

Otter in the AmazonDag 2: Wandelen over de “Pecary Trail” en anaconda’s en otters spotten
6:30 Am – Na een vroeg ontbijt gebruiken we een traditionele kano om over te steken naar de andere kant van de Tiputini rivier, vanwaar we onze jungle-wandeling beginnen. We wandelen ongeveer 4 uur langs een smal pad dat door de spectaculaire ongerepte jungle loopt. Het pad brengt ons bij een meer in het Yasuni reservaat waar verschillende anaconda’s leven! Met een beetje geluk kun je hier dit indrukwekkende reptiel zien dat zo kenmerkend is voor de Amazone. Lunch is terug in het kamp. Na de lunch heb je tijd om te relaxen in een van de hangmatten, rond te wandelen over de kampgrond en/of om te gaan zwemmen in een rustige zijrivier van de Tiputini rivier.
Later in de middag genieten we van een aangename kanotocht van ongeveer twee uur in de Pishña lagune (ook wel reuzenotter-oxbow-lagune genoemd). Dit meer met zwart water herbergt een fascinerend ecosysteem en is de thuisbasis van unieke flora en fauna soorten, waaronder de otter. We wachten op zonsondergang bij het meer en keren dan terug naar het kamp voor het diner.

Wooler monkey in the Amazon rainforestDag 3: Rio Tiputini en Casa de la Abuela
Vandaag staan we heel vroeg op voor een tocht in een traditionele houten kano over de Tiputini rivier. Het ontbijt is aan boord van onze kano terwijl we genieten van een prachtige zonsopgang! Tijdens onze vroege kanotocht door het regenwoud van Yasuni is er een goede kans om een grote verscheidenheid aan wilde dieren te observeren, van diverse vogelsoorten tot apen, rivierotters, rivierdolfijnen en nog veel meer! Rond 11:30 am zijn we terug in het kamp. Genoeg tijd om even te zwemmen voor de lunch.
Na de lunch hebben we wat tijd om te ontspannen en ons eten te laten verteren. Rond 15:30u vertrekken we in onze gemotoriseerde kano richting Casa de la Abuela (Grootmoedershuis). Dit huis is op traditionele wijze gebouwd op de top van een heuvel en is de thuisbasis van de oprichters van de Mandari Panga gemeenschap. Bij hen thuis leren we meer over het leven in het Amazone regenwoud en hoe we op traditionele wijze chocolade kunnen maken. Je kunt het natuurlijk ook proeven. We blijven tot zonsondergang in Casa de la Abuela, zodat we kunnen genieten van een spectaculaire zonsondergang vanaf de heuveltop over het Amazone regenwoud! In de schemerzone van de avond keren we terug naar ons kamp voor een heerlijk diner. ’s Avonds kunnen we een korte wandeling maken langs de Tucán Trail rondom het Mandari Panga kamp. Tijdens deze wandeling hebben we een goede kans om kleurrijke kikkers, slangen en misschien zelfs een nieuwsgierige capibara te spotten.

Parrot clay-lick Yasuni Amazon TourDag 4: Bezoek de Yasuni Parrot Clay Lick – kajakken en kamperen in het regenwoud
Na het ontbijt reizen we per kano naar een kleine rivier genaamd Rumiyacu. Vanaf de oever van deze rivier begint een pad door weelderig regenwoud dat ons naar een mineraalrijke kleiwand brengt. Langs het pad is het belangrijk om je ogen en oren wijd open te houden, want er is een goede kans om apen, capibara’s en veel verschillende vogelsoorten tegen te komen. De kleiwand is een populaire plek voor verschillende kleurrijke papegaaiensoorten om de mineralen te eten. Om deze reden wordt het ook wel een “Papegaaien Klei Lick” genoemd. Na genoten te hebben van een kleurrijk en muzikaal spektakel bij de ‘Parrot Clay Lick’ wandelen en kajakken we terug naar ons kamp voor de lunch.
Rond 15:00 uur kajakken we de rivier de Tiputini af. Na een paar uur stoppen we op een rivierstrand om ons nieuwe kamp voor de nacht voor te bereiden. Terwijl de kok en de kapitein van de kano het kamp opzetten, proberen jij en je gids ons avondeten te vangen. Met een hengel zullen we proberen enkele van de inheemse zoetwater vissoorten te vangen, waaronder piranha’s en meervallen. Onze ervaren kok maakt van onze vangst een heerlijk diner.

Indigenous Huarani hunter in Yasuni EcuadorDag 5: Verkenning van het Huaorani-territorium en de Anaconda-laguna
Na een vroeg jungle ontbijt krijgen we gezelschap van een inheemse gids van de nabijgelegen lokale Huaorani gemeenschap. Met zijn ervaring en getrainde zintuigen zal het gemakkelijker zijn om wilde dieren te spotten. Nadat we onze lokale gids hebben bedankt, stappen we in onze kano om een paar uur over de Tiputini rivier te varen. Voor de lunch hebben we een picknick aan de oever van de rivier. In de middag varen we verder en dieper het Yasuni Amazone oerwoud in. Onderweg is er ook een kans om de kajaks te gebruiken waarmee je enkele van de kleine zijrivieren van de Tiputini rivier kunt bevaren. De hele reis is een geweldige kans om schuwe dieren te spotten, zoals verschillende soorten apen en misschien zelfs een wilde kat zoals ocelot of poema die aan de oevers van de rivier drinkt. Vlak voor zonsondergang zetten we ons kamp op, diep in de jungle.

Ocelot in the Amazon RainforestDag 6: Kajak tour diep in het Amazone regenwoud – terug naar Mandari Panga
Na nog een vroeg ontbijt in de jungle, stappen we in onze kajaks om verder de Tiputini rivier af te peddelen. We kajakken in total zo’n twee a drie uur diep in het mystieke Amazone regenwoud van Yasuni op zoek naar schuwe dieren in het wild. Rond het middaguur keren we terug naar onze geïmproviseerde camping. Terwijl we weg waren, hebben onze kok en kapitein de camping al opgeruimd, zodat we klaar zijn om in de gemotoriseerde kano te stappen voor onze terugkeer naar het Mandari Panga kamp. Om tijd te besparen lunchen we in onze kano. Voordat we het Mandari Panga kamp bereiken, stoppen we bij een rivierstrandje om onze benen te strekken. Hierna lopen we het laatste stuk naar Mandari Panga. Wandelen door het regenwoud tijdens het Gouden Uur is een goede gelegenheid om dieren in het wild te spotten, waaronder verschillende vogelsoorten, apen, capibara’s, paca’s, slangen, kikkers en meer. Na zonsondergang genieten we van onze laatste heerlijke Amazone diner.

squirrel monkey in Amazon EcuadorDag 7: Mandari Panga – Yasuni – Coca
Het tijdstip van ons vroege ontbijt is afhankelijk van de vertrektijd van de vluchten vanuit Coca. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van Mandari Panga en in de gemotoriseerde kano te stappen. De reis stroomopwaarts duurt anderhalf uur. Tijdens deze ontspannende reis kun je nog een keer genieten van de schoonheid van de flora en fauna in het Yasuni Amazone regenwoud. Aan de oevers van de rivier staat onze auto of bus klaar om je in anderhalf uur terug naar Coca te brengen (aankomst tussen 10:00 en 11:00 am). In Coca word je afgezet op het vliegveld, of het busstation voor je terugkeer naar Quito of om naar je volgende bestemming te reizen.

Kayak Yasuni Amazon TourVeranderingen in het reisschema:
De omschrijvingen van onze tours door het Amazone regenwoud geven een goed overzicht van de geplande dagindeling. Onverwachtte en onvoorspelbare lokale omstandigheden (bijvoorbeeld het weer, maar ook lokale landverschuivingen of stakingen) kunnen er echter voor zorgen dat de tour ter plaatse aangepast moet worden. Onze lokale touroperator zal dit ten alle tijde naar beste inzicht, met het oog op jouw veiligheid en met zo min mogelijk aanpassingen ten opzichte van het originele reisschema proberen op te lossen.

Inclusief in deze Amazone Tour:
– Transport Coca – Mandari Panga – Coca
– Engels sprekende gids
– Accommodatie in tenten compleet met matras en beddengoed
– Gebruik van rubberen laarzen voor wandelingen, reddingsvest voor kano tours
– Drie maaltijden per dag (van lunch op de eerste dag t/m ontbijt op de laatste dag)
– Gezuiverd drinkwater

Niet inbegrepen bij deze avontuurlijke Yasuni Amazone tour:
– Vervoer Quito – Coca – Quito
– Extra drankjes en snacks; extra maaltijden in Coca voor en na de tour
– Regenponcho’s (kunnen indien nodig vóór de tour in Coca worden gekocht; ten zeerste aanbevolen voor voldoende bescherming tegen zware Amazone-regens)
– Tips, indien de service goed was
– Persoonlijke uitgaven
– Reisverzekering


Aanbevolen om mee te nemen in de Amazone:
– Lichte, gemakkelijke, snel droogende kleding, geschikt voor een tropisch, vochtig klimaat, inclusief lange broekspijpen en mouwen tegen de muggen
– Een goede regenponcho (ook te koop in Coca)
– Een grote rugzak/ of grote sporttas
– Een dagrugzakje
– Plastic zakken/ waterdichte zak om je spullen tegen de regen en hoge luchtvochtigheid te beschermen
– 6 paar sokken die je over je broekspijpen kunt trekken
– Zwemkleding
– Pet of hoed
– Comfortabele lichte (tennis) schoenen (plus slippers, of sandalen)
– Een warme trui/fleece/ jas voor in de avond (na een regenbui)
– Bescherming tegen de zon en insecten (deet)
– Hoofdlampje of zaklamp
– Milieu vriendelijke zeep/ shampoo
– Verrekijker
– Toilettas
– Een waterfles/ bidon van min 1 tot anderhalve liter
– Kleingeld (voor de entree van het reservaat en eventueel voor tips en ’t kopen van souvenirs)
– Je originele paspoort + een kopie Verzekering

Let op: Het is de eigen verantwoording van onze klanten om een reisverzekering te hebben/ af te sluiten en om de contact gegevens en het polisnummer ten aller tijden bij de hand te hebben.